導演保證!《無限之戰》將會是有史以來最長的漫威電影

106 回覆
17 Like 7 Dislike
究竟邊個曲線邊個真心

一個曲線引曬班真心出黎

真心屌鳩dc撚囉
依句嘢夠唔夠深度?

就算係假膠
已經睇得出dc狗俾人印象係點

dc狗比人印象係點我唔清楚
不過你地比人既印象已經係呢個post表現左

上面抽水個班好撚低質 講緊新戲片長 無啦啦成班係到話無深度無深度 以為自己好好笑 實情成個小學雞叫春咁

成個post 4頁都笑緊個唔知真心定假膠既dc狗
你就抽一個cm出黎講

敢問堅狗,你點定義佢係dc狗?
唔好再好似deadpool咁兒戲同antman咁濫造就得。

:o 呢兩套都劣評?
marvel既文戲的確係弱少少,不過由russo brothers接手左之後都進步左架la,美隊2,3已經係一個保證
Avengers系列一直都係俾人垢病居多,希望今次真係可以洗返次底

羅素兄弟執導真係放心好多

ca3機場圍打睇極都係膠膠地
marvel既文戲的確係弱少少,不過由russo brothers接手左之後都進步左架la,美隊2,3已經係一個保證
Avengers系列一直都係俾人垢病居多,希望今次真係可以洗返次底

尤其Iron man 望落超假

係個part比較差
同埋兩邊跑向對方個part睇第二次都覺得柒味濃
但係黑豹追寒冬同最終戰都好正
唔好再好似deadpool咁兒戲同antman咁濫造就得。

:o 呢兩套都劣評?

我覺得deadpool啲笑話係ok,但啲敵人設定馬虎到死。

兩個敵方異能人,一個係提升身體質素,另一個係強壯。屌你無budget都諗個好啲嘅藉口啊。有無理由兩個都係大力就算啊。咁做乜撚手術姐,做Gym咪算囖。

啲細節又極兒戲,女主角比人擺入玻璃罐裡面。成個設施冧落黎佢由一百米高跌落黎竟然乜事都無,做乜撚?
大隻婆大隻啫,比爆炸妹炸完丁點燒傷都無,污糟左少少啫。做乜撚?強化身體幾時包防火?

蟻人個問題就係太老土好多野都蜻蜓點水好無誠意。
第一,佢本來就唔係蟻人嘅好選擇,老發明家都無合理原因,要專登冒險花時間訓練佢。
第二,個光頭敵人完全無表現到佢嘅壞。
與其話佢立心不良,佢更加似一個因為師父偏見不被信任而鬥氣嘅學生。喂我跟你咁耐你連講比我聽都唔肯,又唔解釋,三唔識七一個賊仔你成套野連埋個女送比佢屌?玩啊?

成套野總而言之就係懷才不遇 + 突然做英雄 + 重奪女兒信任嘅極老土橋段。

蟻人變大變細打交果段係好睇,但始終係花邊,故事先係核心,我覺得犯駁位太多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞