John Wick到底勁係邊?

326 回覆
710 Like 34 Dislike
類似Mozambique Drill
看您表演幾時去殺人 幫您報定案先
專注
執著
使命必達
個個都話有5,其實有咩戲前一集做死左個主角下集可以若無其事出返嚟(驚慄片嗰啲合理復活嘅唔計啦)
同宇宙最強組隊咪可以出場囉
(未退休之前)
大把野可以講返 一路講到JOHN結婚退休
最尾上到教堂一除外套同馬甲,係咁跌彈頭聲喎

佢做戲夠自然
角色有血有肉嘅人
唔係Marvel嘅漫畫人
要整前傳的話大把野寫

單係第一集果個追擊手/前綠魔,都係同john wick生死之交咁
太誇張 幾百飛子彈都打唔中頭或弱點
呢個系列一向都唔多講以前,只講呢刻,只交代邊個係朋友,邊個有交情,邊個有血印就算

第一集個追擊手之間的友誼
第三集中東酒店女經理同佢個女的事
第一、二集提過的「不可能完成的任務」
都係就咁講左就係,無打算交代
伏線味太重喇,先唔講牙wick死,你不如諗吓有乜戲既續集結局係會結尾有彩蛋,仲要個彩蛋係特登賣關子
跟住就係講牙wick死因,之前就點跌點中槍點受傷都唔死,反而最後中咗三搶非要害既槍就話死咗,最要害果槍都係肚,甄子丹早佢一槍就已經中咗同一位置,結局佢冇事冇幹,仲要牙wick唔係中完槍即刻死,係可以射死埋個大佬,同winston輕鬆傾偈之後叫佢送佢返屋企就無交代,下一個畫面係墳墓,擺明係有一個安排佢假死退休嘅位,當然假死退休都可以係結局劇情,唔代表係5嘅伏線,只係太多呢d奇怪位,點都會有人ff
上網睇遲下會出外傳電影加前傳影集
有winston份
唔係唔明嘅,不過之面要俾車撞又碌落樓梯,一放鬆先死都唔奇啦
同埋送返屋企嗰part我記憶中Winston眼泛淚光㗎
咁梗係喎
你睇deadpool 2,招募返黎果D全部送死式死哂,畢比特都死(雖然佢擺明客串)

主角就係咁唔合理
主角就係有光環
呢D幾乎係所有故事/電影/小說/漫畫的天條
唔通一出場就死就end咩,就算幽遊白書,蒲飯遊助一黎就死,都有得還陽啦
寫死左主角仲寫乜野
佢想推高john wick個價先俾佢殺,佢本簿咪寫左一堆數字,當john wick到某個數字就删,佢最終目標好似係4000萬

未到價又點可以俾獵物咁早死
根本就係大家都明一個JW殺唔哂D人
硬插宇宙丹同nigga合理化咁幫JW清咁D卒仔姐
佢成日有用手扯件外套擋頭
打機著甲加頭盔都死啦 何況真人
勁在敵人都係行出黎比佢射囉
咁無計
鬼叫主角
主角死左點寫落去?
變鬼再打落去咩

上集同今集D機甲人都係靠係頭盔之間空位近距離開槍打爆

高級果D個個件西裝都超級防彈,身份象徵嚟
Kingsman囉
Colin爆咗頭都話唔死

再唔係出前傳講John Wick同Continental起源又得 唔一定順序
有錢炸continental點解唔炸John wick
第1集滅晒成個黑幫
第2集滅晒成個家族
咁都唔夠勁

btw好睇係因為個鏡頭夠穩
有d戲個打鬥場面個鏡頭真係睇完眼都花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞