日本旅遊討論區2022 (26)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
明白
HK Express 宣佈取消
6月4日至10月29日石垣島 來回航班
UO: 根據當局的最新資訊,石垣機場仍未能夠恢復國際航班服務
之前ANA特價38xx冇買好後悔 而家公價都成7千
好彩等到CX做promo 4千幾即買
HK Express 石垣島航班最新消息
於2023年4月6日香港時間12:00公布
根據當局的最新資訊,石垣機場仍未能夠恢復國際航班服務。因此,HK Express將會取消所有2023年6月4日至10月29日期間往來石垣的航班。

受航班取消影響的顧客當中,我們會安排顧客乘搭沖繩(那霸)航班。直接透過HK Express預訂航班的顧客,將在數日內收到載有更改航班詳情的電郵。如顧客透過第三方預訂航班,請直接聯絡相關的旅行代理跟進。顧客現階段毋須與我們的客戶聯繫團隊查詢。
UO個online check in死左?
早一個月3千幾已經去到札幌雖然要轉機
而家連福岡都要近4千
cls, 機場未開就賣飛
好多時都戴穩頭盔寫Subject to goverment approval
唔知今次有冇
無記錯上年年尾未試咗次,今次又嚟
轉飛沖繩諗住d人搭船去?
我記得睇過想買黎10月weekend 去與那國島
記憶中就冇頭盔啦
想問大家 四國如果夏天去 有冇大型祭典煙花大會
煙花的話 依幾年都不停cut
2023好似得鳴門市個個係confirm左會搞 其他好似未公布

往績
https://festival.eplus.jp/shikoku?start=20&area_key=shikoku
https://sp.jorudan.co.jp/hanabi/area_shk.html
https://hanabi.walkerplus.com/list/ar0900/
間間都係咁賣架啦,正式批文通常一個月前先有,唔通一個月前先賣飛
之前睇hkexpress11月尾飛羽田 12月頭回三千幾來回
而家差唔多六千
咁平嘅價居然只係2日前嘅事
我係名古屋中部國際機場個home page搵到自己班機個number,但4月11冇機落,係咪未update炸
想問一下第一次去日本買左5月去東京羽田機場夜晚機11pm落機,擔心交通問題冇車,想請教附近有冇性價比ok既酒店同第二朝近鐵路既介紹
如果驚出唔到市區嘅就T3新開嗰間Villa Fontaine Grand
如果唔住佢嘅可以幫襯佢個大浴場 8800円過夜
有地方可以休息一陣
叫做好過喺terminal入面搵地方瞓

T3尾班出京急蒲田開0021
蒲田嗰邊有超過10間選擇
不過小心check in時間

元箱根港鳥居⛩️
多謝介紹不過個間有D貴住既話
希望入境唔會搞好耐趕到京急尾班
可以 用緊東北pass 坐緊NEX
快運好仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞