[四月新番] 為美好的世界獻上爆焰! この素晴らしい世界に爆焔を!

798 回覆
72 Like 5 Dislike
講到尾都係惠惠唔夠和真咁人渣姐
唔可以破壞設定架

不過前半part紅魔里啲友仔唔夠紅傳說果陣就落力派膠係真
只能解釋都無外人係度駛乜落力派膠
我求其睇番漫畫今集個部份
都發覺有啲位CUT咗係冇咁有趣
唔知點解制作組會有咁嘅決定

點解惠惠第二季返去個陣教團長唔出返場?
想知幾時出第三季
今集芸芸對波咁怪嘅
啱啱先睇到最新前一集 祭司出場自帶BGM笑死
想同惠惠浸溫泉
再射精入溫泉水
芸芸對波由Konosuba動畫開始一直都奇怪,咁多條大波妹又唔鐘一係佢
今集芸芸對波咁怪嘅
芸芸對波由Konosuba動畫開始一直都奇怪,咁多條大波妹最唔鐘意係佢
芸芸咁好都唔鐘意
鬼叫佢對波怪
唔睇波的話性格好過癮
惠惠應該係用盡左一生既運氣先活到入和真party
正經搵錢次次都仆街
D旅費全部都係on99一輪之後莫名其妙地得到車費
惠惠世一
和真成團都大家咁話

和真 - 成團包容到和真各方面既人渣行為
惠惠 - 成團包容到佢得爆裂魔法 仲要制定特別戰法
智障 - 垃圾浪費加點去花鳥水月,仲成日用曬d錢去飲酒
達克妮絲 - M底變態
拉拉蒂娜仲有貴族身份
貴族身份幫助唔到佢冒險,佢亦都唔會講/為左冒險方便講自己係貴族

但佢m底就真係影響佢冒險
成隊除左智障係俾個痴線佬綁架之外
其他3個都係自己攞黎賤
尤其係抖m有得做貴族unun腳偏要去做沙包
俾人恥笑打唔中人仲賴死唔走繼續柒俾人睇
抖m被恥笑好enjoy

btw就係咁套野自咁好笑
我自己排名係銀魂之後,太正
拉拉蒂娜真正問題係0攻擊力, 所以和真隊係冇辦法"正常"打交
拉拉蒂娜紅傳說比面具佬上身好勁揪喎
個貴族身份係比其他三個用
我個腦成日自動skip左劇場版最後場打戲
不過反正係自行創作, 又冇真係改設定, 唔算數
個個都話佢個team好怪好多缺點
但係其實睇真D佢地嗰個都對佢地自己嘅職業好專業咁盡曬責

和真 - 雖然係最弱嘅冒險者職業,但係實際上近似一個盜賊、遊俠同萬事屋,再加埋係指揮官,身兼幾職已經超曬班。

惠惠 - 而家D人可能唔知道,喺以前古老D嘅RPG網遊呢D先係正常嘅魔法師 ----- 一種一擊就可造成極高AOE傷嘅職業。
如果你要嚟第二發? 唔好意思,你要坐低慢慢回藍(或者食好稀有嘅回藍水晶/藥水,通常都係比魔法師優先食)。
本來魔法就係作為一擊就能扭轉戰局的奇蹟/神蹟,好似而家D動畫遊戲可以係咁用魔法呢D先奇怪,搞到魔法好似爛大街咁。 咁嘅話我使乜要其他職業? 全部人一齊做魔法師係咁發射魔法,D怪未埋到身已經死曬。
紅魔族同智障女神呢D可以係咁用高級魔法仲氣都唔喘既先係異端中既異端。 (紅魔傳見到係咁發射魔法果幕真係呆咗)

智障女神 - 就除咗搞事之外,其餘時間都係一個外掛般嘅存在,可以係咁回你血又可以係咁祝福你,條「藍條」好似唔會見底咁。對不死族直頭係剋星嘅存在。最重要可以原地將人復活。要復活通常都要拎返條屍去教堂先復活到。
佢即時就可以幫你原地復活根本就係神蹟中嘅神蹟。

達克妮絲 - 坦職本來就唔需要可以打中人,攻擊用嚟嚇下敵方、護身就夠。又識得嘲諷,減少D怪對同伴嘅仇恨值。最重要佢係一個貴族,有咩事上嚟絕對有特權可以直接通行,唔使好似喺醫院咁樣輪街症。

雖然有個致命缺點就係佢哋個team續行力太低,但除咗打魔王呢D級數之外,你可以一擊必殺咁使乜要續航力?

可能大家都睇得太多嗰D爛大街開掛作品,認為嗰啲先係正常,所以先覺得佢地廢。

至於各人嘅性格怪異、地雷、卑鄙、人渣以中世紀冒險者故事嚟講都好正常。
本來冒險者講白了就係一堆無業流氓,性格都唔會好得去邊,唔順手將委託者女女女已經偷笑。公會就是為左管理呢班無業流氓先存在。

佢最大問題係攻擊必定唔中
和真團特色就係平日好廢, 有機會就開魔王軍mode, 絕對冇中間

另外和真團反而係要對付魔王幹部先唔駛考慮續航力, 因為魔王幹部被打敗之後戰鬥基本上就完, 但打魔物/地下城/人好少需要集中用重火力, 反而係不停應付攻擊比較重要

性格方面其實佢地除左唔正常之外冇咩大問題, 起碼唔會成日去害人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞