[四月新番] 為美好的世界獻上爆焰! この素晴らしい世界に爆焔を!

798 回覆
72 Like 5 Dislike
今集都係好好睇丫
Konosuba點會冷門
megumi: 終於可以explosion
原來全部都係惠惠搞出黎
無聊睇埋 Dust 外傳(本來因為唔係暁なつめ寫所以唔諗住睇)

我未睇晒答你唔到
祭司:半獸人都仲忍到,就係惡魔忍唔到
傳銷之鬼
今集兩個男教徒拉票
同埋最後賽西莉送臨別禮物俾惠惠果度都笑咗出聲
幾正
仲有惠惠賽西莉浸溫泉
Quality係ok嘅, 但爆焰d笑點好多時係係睇完笑吓就算+太少visual gag同金句, 咁佢整定SNS冇話題

之後今季仲有星期三同一日嘅對手太強
同埋係咪本身原作都冇
本身係期望有芸芸自己同自己慶祝生日食飯呀, 動物都唔Show佢呀, 植物見到佢都逃走呀嘅片段而家外傳嘅佢唔夠孤癖冇朋友喎

同埋以為會有惠惠米米窮撚到顛, 周圍偷嘢搶嘢食, 日日勁肚餓窮酸味爆點嘅片段

魔法學校都以為會講多啲有趣學習魔法片段
爆焰好多時爭緊d, 好似決定唔到自己嘅定位係咩
我覺得係劇本問題, 正傳2季真係整到差唔多每段對白都好有趣, 就算依家番睇知道晒劇情都會好開心, 就好似周星馳D戲咁
其次係聲優, 正傳4個都好正
同埋感覺爆焰本身就冇正傳咁比心機咁正, 單睇OP就知, 正傳2季只係OP都好開心
可能因為換咗動畫製作公司
個節奏好似真係爭啲

希望素晴正傳第3季有番1, 2季咁爆笑啦
膠得唔夠盡
想講友情又得少少
痴線教團竟然可以平安完場
仲要個教團團長咁勁
硬係差咁d野

D會心微笑既位成日要靠旁白/OS黎補充
監督水平好不穩, 第5集節奏好差 (好多位唔係多左5秒就係爭左5秒), 係靠聲優同畫面救全家
出爆裂魔法時嘅畫面其實做得好靚好華麗
李依中二病做得好好
係真係節奏同埋點Present個笑位問題
送禮物係入會form呢度幾好我笑得出
有一刻仲以為賽西莉真係送好嘢俾惠惠
呢下我反而估到係送form
但一野車返去嗰下大笑左
第5集我反而覺得ok
睇紅傳說知道左個background
第一次爆裂睇親都眼濕濕
可能真係呢part carry
爆裂魔法好正, 但果幕節奏...點撚解flashback隻鴨會flashback成幕? 點撚解爆完唔hold耐d令觀眾感受吓個威力? 仲有好多個好questionable嘅決定, but overall 係好睇嘅 (thanks to 李依)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞