疑相信中国護照獲150國免簽 大陸仔被馬國明目張膽拒入境流落街頭

258 回覆
334 Like 9 Dislike
馬國明
特區護照算勁
自由世界除左美國都免簽 同時又有極權地方免簽
Google睇中国passport得一行Name
e.g. CHAN, TAIMAN

我哋嗰本會寫明Surname, Given names
Surname: CHAN
Given names: TAI MAN

應該係分唔到邊個係姓邊個係名
係 仲要去咗唔保證安全返到嚟嗰啲國家
正常都會諗到去目的地嘅官方網頁度double check一次先啦
又合理,幾時都話契哥契第都留一線
英(女)王都冇啦

人哋樣同地位已經係護照
本身係某高官開會講官員護照 150個落地免簽
跟住堆小粉紅+content farm 左cut 右cut
變撚左中國普通護照150個免簽
你當人哋其他國家傻咩?

而家大陸工廠得幾蚊一個鐘

好多人都想出逃 佢哋所講嘅潤出去
我嘅理解係,如果你冇姓氏,個名唔係由兩部份組成係不接受
佢講緊中国XG護照嘛?
不過係都無所謂啦,遲d都會升級做中国護照,去俄羅斯屌俄妹、去阿富汗食咖哩都唔使簽證,爽呀
嘩屌,乜契哥俄羅斯都冇得免簽咁撚橙?
點柒法?
就算識唔識馬國明放假一天
都可以講樓主改得差
冇contradiction
你繼續死雞撐飯蓋啦
你繼續柒啦傻閪
好明顯你係建基於唔知道馬國明放假一天
跟住先屌樓主改得柒啦
而家見到自己柒咗仲要撐
你先去繼續柒啦傻閪
大陸仔,馬國明,目張膽
張圖符合哂🤣
馬國明放假一天係真報章標題,
而呢個post係改新聞改出嚟。
真標題登咗出街就話好笑啫,
改標題係人都改得啦,
而且仲要改完個意思唔啱?

話樓主改得柒,同知唔知之前個新聞有咩關係?
知咗咁又點?有乜咁特別同優越?
何況係你自己屈人哋唔知,喺度拎優越感
弱智閪
好明顯你知道馬國明放假一天嘅話
你就知道樓主改呢個標題係玩嘢啦
你仲做咗認真撚同佢改正
唔知邊個係弱智閪呢
真新聞同改新聞嘅分別呀醒目仔,
柒撚咗就收嗲啦
你柒咗就收嗲啦
佢呢篇改新聞標題好明顯係抽真新聞嘅水
咁都係改出嚟,
同知唔知之前篇真新聞冇contradiction。

你要講就講下有咩contradiction,
唔好你自己幻想人哋唔知就以為真係唔知。

你講嘢全部都係你自己幻想,根本冇point,
傻閪
而家吹到我講嘅嘢係幻想
邊個先係傻閪?
拎本唔知有幾多%人會有嘅公務護照打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞