同居緊嘅女仔or男仔會唔會成日偷偷地自己委屈

111 回覆
13 Like 88 Dislike
係 我就係覆翻呢樣嘢 隻貓係大家嘅 大家都有份撚 就有份負責 但係我覆嗰段嘢個人係話我條仔唔想養,咁如果係佢唔想養 我負全責係應該 但係佢冇唔想養 而且大家都有份去錫貓貓就應該大家都有責任
識做家務既飛機杯都幾撚正
二十頭冇能力其喺係唔應該搬,條仔keep住咁對你,你唔走,順佢意,咁即係你默許左,呢啲唔係付出,係你情我願。

搵唔到錢,又唔係好多存款,除左返父母度(如果有得返)好似都冇能力自己生活咁,佢唔恰你恰邊個?

除非屋企情況好惡劣,如果唔係你急住搬做咩?搵多啲錢先同居啦,走唔到就硬食架喇。

M底呢啲野男人女人都係一樣,唔關性別事。
仲要唔開心就只係識喊 完全食住哂
受氣係要講出來,唔係喊

你男朋友無超能力無讀心術,有咩唔開心請講出聲!你唔係啞掛?
可能真係啞
有講過 吵過交 佢用一大堆道理話返我 嘈交嗰陣聽到佢d道理覺得好啱 但係過幾日lum翻起又覺得佢亂咁up
低賤到 咁少事都要講sorry已經唔係平等關係
咁你比佢食住都無法,錢你又無,頭腦又唔夠佢轉得快。事後又唔敢出聲

行開下啦好嗎
I know that feel
屌佢老味所有野得我一個人做
明明支岀aa
仲嫌我唔燙衫
都痴撚線
巴打講得好中
唔好默默做
你做既野,要make sure對方要睇到,否則久而久之會變成你本分
利申我每次做完我都會大大聲講叫佢讚我/應我機有d造作但有時候就係要咁人地先知要appreciate
跟錯佬咪好似你咁囉
我都係咁要佢應我機
我喺佢面前喊咗鑊金
又打咗勁長千字文
佢之後先講得返其實佢唔知我係咁唔開心
亦都有問過我想佢點改
咁我就趁機會連嗰啲小事都可以同佢講
而佢之後都有改到
拍拖就唔好俾自己受氣委屈啦,根本拍拖同居係一件可以好美好嘅事,唔係話完全唔會嘈唔會有矛盾,但兩個人肯去溝通同appreciate大家嘅付出係好重要嘅事,冇人應該將自己擺到咁低姿態

外人唔知你地實際生活相處係點樣啦,我當你講嘅係full picture嘅話,都係建議溝通溝通再溝通,如果佢冇改變,一係你接受,一係一拍兩散嘅姐

你咁後生,唔好浪費時間喺唔識珍惜你嘅人上面,世界好大,要focus喺自己身上,之後先有餘力再去愛人
算啦樓豬 呢到係連登
你唔好expect有人理解到你
感情一耐左係會咁
對大家無左一開始既耐性 所以喊都真係無用
已經唔會同情你點點點
呢個時候更加要堅強 獨立 靠自己算
同居連鬧交自己冷靜下既空間都無

再講 咁返到屋企 唔分享自己生活發生咩事 咁有咩講
兩條友係講呢d架啦
一齊得耐咩都知哂架啦 唔講呢d有咩講
大家唔出聲就最開心咩
玩厭左
算吧放過自己啦
我出哂錢水電煤供樓條仔係未會死死氣放工返黎做哂家務重可以係咁比我屌?
我就做唔出囉
會直接講/屌兩句唔係對方點知自己做得唔好, 唔知又點改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞