同居緊嘅女仔or男仔會唔會成日偷偷地自己委屈

111 回覆
13 Like 88 Dislike
知自己玻璃心就得 又想合理化自己冇問題 條仔先係仆街
你係連登搵唔到共嗚 就會去搵啲八婆frd一齊數臭條仔 直至分手
好心要分手直接啲啦 唔好搞咁多嘢
似係佢個人唔識appreciate人地ge付出
好似典型亞洲家長教細路模式
淨係識用負面情緒責怪
而唔係鼓勵

如果改變下表達方式
e.g. 唔該曬你xxx 辛苦你啦, 但係下次不如試下xxx啦
聽個個都無咁難受
分la 屌究竟仲留戀佢嘅原因係咩?
You deserve better
1.應該係七三,佢自己有收收埋埋交其他費用冇同我講,佢唔會呻呢d,我都知佢有默默付出
2.日日洗衫拖地煮飯浪衫折衫收衫湊貓基本上大大小小都係我做曬,我地兩個好多時間都係屋企,所以唔會話冇時間做
3.沖完涼冇執下d頭髮?冇產貓屎?唔記得買嘢?全部都好小事,有時係會鬧
Agree 希望樓主可以澄清下
少少禮物都唔送果個位 睇得出佢其實無花心思係你度

咁你都頂咁耐為乜
冇上述呢d嘢發生,就算我真係有咩甩漏做得唔好,佢同我講,我都會即刻say sorry話下次會記得,反而係叫佢唔好嬲
就係因為愛 可能我m底掛
點呀 想要幾錢呀 出聲講啦
隻貓係你話要養定你條仔要養?
感建分
我養 但係大家都有份撚 應該一齊分擔
如果你係洗條仔錢既,咁就要做好d 架喇。

默默付出係唔夠,要show 比人睇你有努力做同做得好先得
有無諗過佢根本唔想養隻貓?
無啦啦就變埋係佢責任
唔想養咁做咩要撚我隻貓 同埋一開始佢都有話可以養冇推託 齋撚唔負責同屌完就走嘅狗公有咩分別
衫有幾難洗 放晒入洗衣機禁制之嘛 所謂洗衫係要包埋摺衫收衫同放入衣櫃先叫一個動作 我最憎人成日話負責「洗衫 」我另一半就係d咁嘅人 懶過隻象
咁樣你係要屌鳩佢而唔係喊
喊只會令人覺得好撚煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞