大家有無邊隻game希望佢會出remake?

531 回覆
32 Like 4 Dislike
呢個第三集黎
D之食卓
龍珠 8047
綠色兵團
赤色要塞
F-Zero
Saga frontier
lethal enforcers
armored core
Bio 1
Bio 0
吞食天地
英傑傳
首都高
提馬騮
黃金傳說完結篇
超武鬥傳
第二第三集到而家玩返都覺得好靚
早兩年既聖劍傳說legend of mana
真係諗佢唔到會Remake好開心童年嘅jrpg回憶

如果可以多一隻我希望係ps1嘅數碼暴龍1
係咪ps1果隻
嗰陣同朋友玩得好開心雖然睇唔明日文
但細個時間多睇唔明都會乜都試下玩下
老實講SE呢幾年賣魔力寳貝版權俾啲垃圾手機game賺版權費都賺到笑

如果佢肯圍繞住個故事重新整成一隻好嘅單機JRPG再賣我第一個落搭
武藏傳好正
當年雖然唔知佢講乜但係就咁順住玩落去都爆到幾
嗰隻係我最後一隻玩嘅need for speed
我淨係記得仆你個街都冇得揀棍波既就del左
唔記得係咪第三集
係好似open world rpg咁玩
玩收集玩解謎全世界周圍走賽車
櫻坂消防隊
呢隻switch 出咗數碼版(街機)
下面果隻有玩過
Jet de go!

隻game得日文
完全唔知講咩
我識(我都係老野), 細個我係Saturn駱駝過唔少時間
不過講真啲mini game當年覺得好玩同搞笑
用現代眼光睇就覺得無聊, 起碼都要好似MARIO PARTY咁用下體感先得
真呀, 其實the sims3我最近都會開黎玩
如果下一隻係the sims3既開放加埋sims4既整人起屋系統咁就正
biohazard outbreak
佢真係走得太前啦, 當年搵人連線煩到乜咁
但online coop真係好玩
光明之黑暗 3部曲
siren死魂曲真心好正 玩過最好玩既恐怖GAME 依家想買番隻2手繁中都勁貴

最想remake鬼武者, 改成魂系操作, 再加番D自己本身野(一閃/彈一閃), 應該好正
另外PS1 digimon world都好想remake, 不過完全可以想像到ban die會比D咩垃圾屎你(垃圾紙片模組/掩割大量系統/畫質差過手機GAME etc...)
超級機械人大戰F F完結篇
係囉 sims3啲人仔個樣有種年代感
不過要整都可以整到好靚 上網見到啲人
隻game最勁係npc同玩家有一模一樣能力
玩家做到咩npc就做到咩
裝左故事模式完全可以放置係度等啲人仔自己生活
好似一舊生態球咁

呢隻
呢隻本身玩法好好, 唔一定要remakr, 肯HD remaster 都已經好夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞