[辛祖妙計安天下] 曼聯終極WW轉會新聞暨吹水區 [2203]

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
少少似
你講果兩個光環都唔剩得番幾多
料就係得咁多
喱兩個二線料打下替補就可以,靠佢哋開飯真係會餓死
dirty work總要有人做
VDB傷完出番黎應該又會refill番個光環一排先
Ww本身就係輪換
唔係馬傷左 佢邊可以正選
佢係前面始終俾人逼得太勁
反而好難發揮
始終佢唔係擅長cool波既球員
所以先換麥湯出黎拉佢踢後一格
可以直接做長傳俾兩邊
至於上半場般都係咁踢
坦係唔係信唔過麥湯/殺
我唔敢肯定
有可能戰術需要
有可能係殺/麥湯現位較少
逼到般要落黎幫做波
都有可能般想要球權自己拉落黎做波
無人知
但最後有成果就得啦
証明坦換人/戰術成功咗
有能力 但唔穩定 唔夠穩定好難上世界級
咁係咪可以拎番個balance? 比risky有d譬如隊友跑緊質上去都明
但有d完全無準繩度
恨鐵不成鋼啫
佢啲decision 就係佢同世界級中場嘅距離

唔知足球有無NBA嗰種助攻失誤比數據
護球抗逼迫擺脫能力差 中後場高章醫院波 成日放軟個身搏foul搏唔到 呢三樣最大問題
因為曼迷(定連登仔?)係完美主義者,只要傳失射失扭失就會比人屌,有功勞最多屌少兩句
個d波都射唔到,平時橫傳多,少炒粉咪少比人屌
轉去打右翼 遠離 中間 貼住條邊 比佢出波 算
短馬其實喺後面做咗好多波上去幫咗佢唔少
無咗技安同大力既話中場的而且確又真係得返佢
唔係未試過中場冇咗般之後連chance create都冇埋
足球助攻難咁多,possession lost容易咁多可能個個都係0.05 咁
咁要睇情況,好似上場咁中場線接應,玩高章彈橫俾人截到打反擊後面空哂,差啲輸
呢啲失誤係咪完全可以減少先
都話當佢碧咸咁用
唔覺得斬入去係佢強項
尋晚awb都塞咗球直線比佢 無咩壓力下都斬得唔好
地波好好多
你知唔知輸完俾猁狗
近四場般狗既expeced assist係幾多? 4.9
佢係應該有5個助攻 但實際近四場佢得一個助攻
係邊個晒撚左佢創造既機會啊
其實般而家個位置踢法有啲似後費朗隊
純個人感覺
覺得佢而家定位好似比蘇蛇時期好
始終太依賴福仔,但福仔呢排狀態回落
咪就係假9囉, 但係朗隊護球能力強好多, 嗰時朗隊都成日畀人屌無限轉邊
朗隊個大屎忽
推極都推唔跌
依家咪講緊個BALANCE
等於ddg 場均都救到咁多球 係咪可以再係其他方面做好d呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞