有冇過來人知道造血幹細胞既費用大約幾錢?

827 回覆
525 Like 16 Dislike
後生反而無新陳代謝慢嘅人好
因為新陳代謝快,佢擴散行得都快
公司醫療保險
Axa黎
屌柒佢啦
其他醫院都有
但有d其他cancer既免疫治療再貴d
問過4萬一針
巴打堅係勁正能量加油
google免疫治療保險都有
加油呀樓主
感謝你嘅正能量
祝你大步檻過 繼續肥肥白白!
醫療保,包幾多睇你肯俾幾錢買咩plan姐
危疾係中左佢條list既病就俾舊錢你
個問題係 免疫治療喺non Hodgkin Lymphoma都無evidence 就算CART都只係for B cell lymphoma 無T cell lymphoma data 唔係政府唔俾 而真係無乜新藥…最多都係ALCL有標靶 而標靶已經有安全網
R/r Hodgkin lymphoma最主要係用免疫治療/標靶 而家2線標靶同3線免疫治療都已經有安全網 Hodgkin lymphoma復發機會唔係好高 唔洗太擔心
呢隻好似9成幾機會醫得返?
識人係康復者,公院好似唔貴,不過我唔記得價錢啦 sorry
祝樓主早日康復
Btw 如果有錢嘅二線可以選擇自費免疫治療 效果會比標靶更好 有NGO資助後大概每3星期30000蚊
AIA OYS 賠到9次,賠到死都賠到
In theory係嘅 但排斥通常都係急性 而耐咗之後再出現排斥嘅機會會細啲 所以慢慢可以減藥 但通常都會keep住要食低劑量
癌症都係無得醫
醫學勁都只係拖長癌症最痛苦既時間
其實癌症喺早期發現 好返嘅機會係好高 而就算去到晚期 啲新藥除咗延長生命 亦都可以縮細腫瘤 紓緩病人癌症嘅症狀 例如痛/完全食唔到嘢etc 所以千祈唔好諱疾忌醫
諱疾忌醫
的確係咁 但係有初期情況 痛完睇完醫生都係話你無事
再痛多次都係無CHECK
最後拖得耐 原因就係最初醫生話你既痛楚係無問題
公道講 你好難叫個家庭醫生會識診斷cancer 所以定期做body check其實都重要 尤其係照腸鏡同照肺
其實有咩症狀? 我條頸長期有粒淋巴 唔痛乜事都冇
我一黎係有一舊咁,都唔痛
過一排係開始背痛,但會周圍走,之後越黎越痛,通常夜晚會痛到發燒,抽搐,郁都郁唔到
半夜瞓到成身汗
我仲有咳,因為有啲散左去喉嚨
你唔好再上網問人啦 勁多仆街話自己屋企人走左
乖乖地等禮拜一啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞