34歲先黎負債3百幾萬,係咪得老破呢條路?

251 回覆
398 Like 223 Dislike
真心講,如果擔保真係要自己上身的。
如果合法追數,個熟人又咁有良心只係借1 2 線正經公司
老破佢哋應該唔會再追你
如果唔係問下律師朋友有無得傾重組分幾多年慢慢還

不過300萬真係顛。。

樓主保重
移民=走數 比人捉到你移民走數=坐監=追你唔到數
最後結果都係走數
https://lih.kg/3328712

呢個朋友?
好地獄
你有層樓係手唔計,淨計差銀行果d?
真心。你而家終於可以放低香港份糧。離開呢噠傷心地,呢度無嘢值得你留戀。

祝好運。
咁供樓係咪欠債先
你抵債還抵債喎師兄關咩事
有野抵債就唔叫欠債架咩
抵撚死。

再追返post,樓主當你真係被兄弟裝你一鑊。

建議你以後醒醒定定做人。點解唔做中,唔做保,唔做媒人三代好有原因。借名開公司咁既藉口當你後生唔識而家俾三百萬學識了。希望你記低呢個教訓。

考慮下自己還款能力,還唔到就要想後路啦。老破有好點都好,都唔係絕路,搵破產律師商量一下。

你喺呢度問,10個有8個都係笑你,1個踩你,1個同情你。都唔會俾到乜嘢實際支援俾你啦,好自為之。

祝好運。
講咁多你呢啲高級聖人係咪幫樓主還
屌你百分百呀?洗晒咪破囉
邊個律師咁樣昆9你啊
樓豬真人示範
你讀咁多書都唔知擔保人責任等如借款人? 要問律師?
如果一心想破 點解唔借爆先
有樓抵押就叫mortgage, 借錢係loan, 你中意合併計, 人地銀行同大耳洞收你唔同息。

如果銀行同你一樣咁諗就仆得街la
你冒警
Mortgage 係 Loan 嘅-種。
無知一問,如果你移民揸外國passport 入境香港佢會唔會追到你
呢年代仲有傻仔做擔保人
律師朋友建議正確,你都要轉工唔係會上你公司搵你。索性你都走佬啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞