34歲先黎負債3百幾萬,係咪得老破呢條路?

251 回覆
398 Like 223 Dislike
我見你無覆我,我當你真係唔明再講多次。

1. 無限公司無董事得東主或合夥人,你到底係邊樣?
(得商業登記證個啲叫無限公司,去公司註冊處註左冊個啲叫有限公司)
2. 無限公司無M&A;
3. 無限公司兩個人個啲叫合夥,你查清楚你係有限合夥人定無限合夥人;

樓主不如你搞清楚曬發生咩事先,你依加似乎仲係俾人用緊啲pro term呃緊

另外,有咩以借錢份loan agreement 為準

到底係你幫一間同你無關嘅有限公司擔保左;
定係你係一間無限公司借左錢 定係根本用左你自己名借?
呢啲問題你逐條答先幫到你
介紹返?
轉撚走晒d錢啦快d
唔還錢唔係刑事黎
咪咁天真
人地可以告到你破產
但唔係留舊錢比人告到你破產
快d轉錢去外國銀行
避啦
個律師好有問題
屌做乜9
你打字既時候無覺得句野 kick kick地咩
你弱撚智?講嘢經下大腦先
轉錢走去外國銀行
最好老豆老母名
直接搵律師啦三百幾萬
好多謝你其實我有留意到你個留言,我懷疑條友呃我簽咗其他野,因為條友有俾過份m&a我睇,我亦都記得有份share allotment,我有好少好少股份。br就一定有,但係irbr152唔係我申請。我搵緊律師睇下可唔可以用不知情簽文件呢件事甩身

如果過到呢關我決定移民安分做超市執貨算,香港我過得好辛苦
你知唔知自己講緊乜
我唔理佢細分落去有幾萬種叫法
全部都係源於問人借錢
按揭完係咪唔洗還?要既就叫欠債
除非你買完樓按完冇諗過要供要還
想還番層樓比人囉咁就唔叫欠債既 你還樓姐
你差人錢要還錢就係叫欠債幾都息都一樣
全世界好似你咁諗應該唔會再有人欠債負債
債仲孭緊,因為公司仲行緊
啲債主要係貨車、的士、物業
供甩左就一半轉我名
老破唔駛旨意做金融
七年後得唔得?
iq200
如果你見到m&a / share allotment,呢間應該係一間有限公司。如果你話IRBR152,呢張應該係另一間無限公司

不如你先去稅局同公司註冊處查左冊,理清一下你有幾多公司先啦。
銀行一樣有紀錄
我唔知唔肯定
唯一肯定嘅係老破一定係最後選擇
冇錯,要入息審查先可以做擔保人,唔通街邊搵件乞兒去簽又碌到3球
btw入息幾多先
而家仲會有人做擔保人
老破啦
你弱智定點?
自住唔計
有兄弟👬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞