【東升西降】研究發現美國人的智商 一個世紀以來首次下降

269 回覆
197 Like 10 Dislike
我都知呢個概念唔係三言兩語可以講清楚,但係好多人不分青紅皂白一句左膠就分敵我,真係睇唔過眼
保護弱勢社群 同 將弱勢社群強行抬舉到佢能力唔相符既位置係兩回事
師兄都幾癲
個個口講嚮往西方國家自由平等,原來都係想自己做人上人去圈養奴隸
咁英法工會又係唔係幫你口中嘅傻閪捍衛利益?
呢個問題跟本唔會有完美解決方法
弱勢人士機會同資源少,降低佢哋入場門檻好合理
除咗智力,文化土壤同資源都好關鍵。更何況民族平均智商同最top智商冇直接關係
一人一票有咩問題,咁你又憑咩想同盧寵物同樣一人一票
你完全曲解左喎,呢個世界不嬲係要有人做相對上較低技術工作,就算以後有AI 幫手,都一樣會有相對上較低既工作

因為呢個世界逢行緊階級制

工會幫唔同階層既人urge 同defense 權益,同階級制係無衝突,唔好亂咁link up 一齊去做因果論證

仲有,你忽略左奴隸制同階級制最大既分別
奴隸制唔係由下而上既民主制

階級制先係由下而上咁以民主制度建立政府
奴隸制係無say, 無任何權利去建立政府同社會

唔好只將佢地都係基層既呢個特質就當左階級制既底層就係等同奴隸制既奴隸,咁樣只會顯得你一知半解
蘇州農民生八個
唔怪得要買城市女人改善基因
華人賤種個個都想做人上人踩住冇數人係腳下

係失敗者先話要人人平等,人皆生而平等,法律面前人人平等
<試>
IQ測試已玩了四十年.
孔子後人擅長考試.
擅長鑽研試題.
攞高分,入名牌大學.
之後? 咪又係垃圾 !
呢個世界係由0.1% 既人類改變

其他99.9%既人只係行屍走肉
唔好又賴黑人啦
美國黑人人口得13.4%
有成76.5%係白人
連登不嬲都勁種族主義
成班榮譽白人
一講黑人就勁多正評
唔諗下合唔合理
唔search 下美國成76%係白人
美國都有4000幾萬白卡(呢度指拿生活補貼的綜緩戶, 1/8人口)

香港綜緩人口得2-3% ,
連登: 所以香港人好要面子, 窮到燶都唔申請綜緩
美國白人比例跌穿左60%何來有76%
LGBTQ+
Tiktok
BLM
奶支
呢 d 已經顯示咗美國人智慧下跌緊
你Hispanic 唔當white 咪得60囉
就算係60黑人都係得12
左還左,左膠還左膠
自從見到咁多防疫撚,好難再覺得香港人係醒
其實我覺得應該係咁

大陸係好細個已經不斷洗腦式訓練數理

Online測試大部份都係問圖形空間 、數學邏輯 難唔到佢哋
法屬圭亞那
西撒哈拉
幾內亞比紹共和國
赤道幾內亞共和國

點解呢炸名不見經傳既南美/非洲國家又會咁藍
張圖mark咗

科索沃
法屬圭亞那
西撒哈拉
圭亞那比紹
赤道圭亞那

係藍
歐洲仲有兩個點(意大利同西班牙)唔知乜事
點解唔關 白人平均智力低過黃種人
但人地個社會吸引到嘅叻人去溝返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞