「元宇宙」、NFT係咪已經收咗皮?

125 回覆
72 Like 5 Dislike
明白層主意思,佢係想用ai發展推論出元宇宙未必死哂姐,咁你地有故定立場覺得元宇宙係垃圾,有乜好討論,而家大把元宇宙係run左好一後時間好似sandbox呢d咁,當然未係超成熟,但當發展成熟配合平民affort到既硬件如vr ar xr,呢d野齊哂啦,其實聽日會夾埋一齊有幾奇,日日都唔同科技。同埋好多新野個接觸門檻高你地唔知姐,一堆商家入哂元宇宙買地賣廣告啦,唔講?
所以先要出個「元宇宙」去統一format
不過要等到有「The Seed」出現先
除非世界各地政府合作或者各大財團一齊做
唔係唔會有成果
見你成功我就轉個頭整另一個版本出黎另起山頭
meta connect都有提到vrchat
上次meta connect比我個感覺係,meta自己個元宇宙platform並唔係主力發展
個hmd先係主力發展,motion tracking同facial tracking都會就咁一部佢嘅hmd就得
然後你戴住去咩platform玩咩都得
見你啲柒頭喎知咩係元宇宙, 建議你睇吓黑鏡 , 你又講乜柒 AI 又末來戰屎
錢已袋
佢問你依家ai好多年前已經識捉圍棋,依家元宇宙有乜做到出嚟,唔係問你元宇宙理論上係乜

原來你叫人睇黑鏡係啲咁撚on9嘅理由,係咪有讀寫障礙?

又完宇宙又末來戰屎
唔識唔好扮識

圍棋ai如alpha go係神經模路模型,
chatgpt係訓練語言模型黎...
忍夠你啦 出黎隻揪
睇nvida omniverse其實都好多商業應用啦
對唔住,我頭先語氣重咗少少

無咩事我返去入筷子先
單純是廣告宣傳期結束而已,人家是付錢請媒體去推波助瀾造勢。世上傻子多,等下一波宣傳期再來掀起熱潮。
元宇宙 好似未開始過
事實就係未開始
唔易當初咪唔好吹到咁大囉
最後佢答唔答到你
就算Gen 到真實世界質素又點,咪又係多隻game. 要係電腦做多次人?供多次樓?生多次仔?溝多次女?
每年都整個新IT term出黎呃錢,仲有on9仔落搭

arvr big data
老燒: 元宇宙好快會超過實體經濟
第時所有人唔洗買樓, 有個位坐就可以進入另一世界,住屋需要減少,樓唔再值錢,係元宇宙食左野就等於現實食左野

邊間公司係元宇宙競賽落後就會完全的失敗
專心發展成人元宇宙啦
其實真係做得好係htc套機做手術教學用
元宇宙開會大法其實係遠古技術,係老燒唔識當新野

而講遠少少捉棋,其實呢代軟體棋力勁過win98時超多,但當然要部電腦好勁
自動gen出黎嘅垃圾圖,預咗弊圈圍內鬥傻
世界復常,仲喺乜元宇宙見面呀!收皮係理所當然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞