Rainbow咁大間公司唔當員工係人

76 回覆
89 Like 4 Dislike
我朋友入職15k都冇 14k 返6.5日真係cls
我嗰陣番pt ft個frd做左3年都係15k 恰佢唔敢出聲 加人工都係加500蚊 慘過乞
3年加500 會唔會慘左啲
繼續推
你地班員工睇到啦唔出聲就唔加 你地唔做D 野佢根本唔會當番D員工係人
十幾間鋪齊齊無人番工 應該應該蝕到爬係到
不過睇你地都唔會做得出
岩呀 個個怕麻煩唔敢搵勞記
推呀推 食屎喇閪公司
呀老細你見到個post架嘛
咪撚咁得閒去搵邊個出post喇
做翻好你要做既野咪無人屌囉
食屎啦
推呀推
屌,間公司唔係人做嘅
遲出糧係死罪啦!
我個fd學生人數嘅錢無端端四月嘅時候通知話要遲一個月收
仲要每一次都遲出糧,講好咗七個工作天或之前,你自己都出埋通告啦,但係都唔出糧,次次都要wts吹,到底係咪老細比唔夠人工你定請唔夠人?出糧就次次都出錯,要我哋自己計㗎,我做埋會計份工啦,不如你出埋會計份糧俾我地啦?
聽講呢一個月好多人辭職,又有一間分校,好似大部份老師都走晒,連supervisor都走埋,但係原來坐到supervisor呢個位份人工都係好跪低,好似得兩萬幾。
仲有啊辭職啊,要等兩個月通知期啊白癡,第一次聽一間公司要等兩個月啊
未入去呢間做嘅話千祈唔好入去,無論係part-time定full time 都好入去都係自己攞嚟衰,我就已經衰夠走左啦
怪唔知得 呢幾個月無晒糧單啦 係咪出糧果個都走埋呀?
唔惦就執柒左佢啦 咪撚再害人
想知佢幾時執
食屎啦rainbow 咁大間公司乜嘢都係淘寶
又要貪平又要怕比家長知啲嘢係支那貨
肉9酸
仲要叫啲老師去換包裝,明明都忙到飛起,仲要做啲咁無謂嘅嘢,換完入面咪一樣淘寶野

聽講而家冇咩full time 得part time 多,都冇training 可言。都唔知點解啲家長會畀啲咁嘅質素畀自己啲仔女,教學又唔方好,都係老師畫,用嘅料又唔係好,有個家長仲話啲黏土臭,點確呀,用咁耐點會唔臭,你仲報名乍。
推呀推
垃圾公司幾時𢴇
開新分校又點 咪又係亂過屎
有能力既人又俾你哋迫走
就係鍾意留翻啲無能力既傻閪係到
呀sor 傻閪係物以類聚的
傻閪呀姐留埋啲傻閪員工係到圍威喂
依家啲人都唔識教啲細佬畫畫既
摺埋改名做托兒所喇
個老細請人係睇樣架嘛
經典金句『哇,你好靚女,我一定要請你』
但係唔知點解呀嬸都請,可能同老細年紀差唔多
想知入職難度高唔高?
你睇完篇嘢仲想入職?😵‍💫
想見識下🤭
過來人 唔建議😅
其實主要係想拎經驗 佢咁啱又收咗我
佢個教學模式係點😦chur 定 hea 教?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞