cheat meal係可以幾耐一次

51 回覆
1 Like 12 Dislike
diet緊,餐餐都水煮又冇飯入過口,雖然都唔會話唔飽但有時就係有啲唔開心
YouTube好死唔死成日suggest啲mukbang asmr比我,我又犯賤㩒入去睇,就會忍唔住幻想呢啲係自己cheat meal食嘅嘢
本身係三個禮拜先食一次cheat meal,但其實係咪可以頻繁多少少?
同埋cheat meal係咪都唔可以食得太過份
啲人話都係食多件蛋糕咁樣
以前誤會咗以為cheat meal係全日都可以盡情食,搞到第二日即刻罪惡到好想死

依家我就算cheat meal都只會係嗰日食一餐豪少少嘅
但芝士辣雞麵炸雞可樂呢啲係咪都唔可以喺嗰餐食得咁放縱
通常一日三次cheat meal
咁樣我會罪惡到陷入極端
咁本身你目標係咩先?

想由幾多磅減到幾多?

而家減咗幾多,減咗幾耐?
餐餐都水煮又冇飯入過口

咁食法已經有問題啦
你咁樣係咪可以堅持一世先?
唔可以既話咪即係錯方法
磅數其實我唔太在意,就係想瘦到自己肉眼所見滿意為止

之前淨係做運動同減一啲正餐份量,咁樣2個月輕咗5kg,但之後就冇再變過
依家又想瘦就運動連diet咁,暫時進行咗一個月
暫時我覺得ok,我只係唔食飯,但會食蕎麥麵啊薯仔呢啲
都會食夠蛋白質,一個禮拜可能會有兩三餐有煎嘅嘢食咁樣
所以其實每餐我都覺得幾好食,而且會飽,但只係冇以前咁開心
食野就係出緊cheat
唔好咁啦

屌你老濛
咁可以每星期cheat一餐,但係嗰餐唔可以有carb。

你可以食白灼蝦(唔食蝦頭),可以煎塊扒,可以食魚生…
咁感動
甜品呢啲制唔制得過
其實如果你keep 住運動 有肌肉生長既話
去到兩個月左右 個食量會自然可以大返啲
頭個兩個月係幾難捱既不過
我就係唔想食量大
我唔知有冇可能食細個胃,但我知自己真係食得好多,依家難捱嘅位係我成日好快肚餓但都要逼自己淨係可以飲水,絕對唔可以正餐以外嘅時間食嘢
甜品唔得
Sorry
咁甜品可以幾耐食一次
其實食量大唔等於會肥
只係肌肉需要能量

如果你呢種想瘦又想食野 啲體重會好似過山車咁
甜品/糖呀,就減肥大忌,想副計好睇就唔好掂住啦。
我都唔知要點

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞