美玩討論區(39)2023第一個post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
mafex都係,啲日廠一係皮膚色水好怪,或者印得好談
孩記覺得近排有啲hea hea 地,無以前咁神
近幾個MCU wave都好好喎
mafex起碼你睇得出佢靚
前排先開隻老Loki玩,個頭好正
不過自從轉盲盒之後一隻都無買過
諗諗吓如果 peter123 set 盲盒真係有三個真人頭,
要三個真人頭都唔中sad既機率係幾低
係呀,個sculpt幾靚
但上色同mafex一樣唔撚掂
首先底色膚色已經好膠
然後啲眼耳口鼻又係印得好差

離遠少少望都還好,一近睇就屌老母
印得好淡
我本身都訂曬
但shf andrew無真人頭我退咗訂
mafex非mcu會仲好
係設計team設計得靚
生產team都係唔撚掂
咁先可惜,真係睇得出個模係似
識上色既,執執佢應該好正,
仲有其實hot toys好多都唔係好似
但最無興趣嗰隻尚氣反而似到仆街
唔知有冇機會出閃回尚氣
頸 額頭 頭髮 油唔好 有甩油
全部玩具廠都係用機印塊面落去
閃回人手逐隻噴 逐隻上色 一定冇得比

hasbro同mafex 己經算唔差
早幾年嗰啲面色勁蒼白,
近兩年嗰啲會加返啲血色,你睇到佢有進步

shf d頭雕認到乜水已經算好好

身形黎講 shf一定最垃圾
大部份都係用shf個素體僭建上去
所以個size好好飄忽 有時矮到仆街
好似starlord Loki Dr strange成個侏儒咁
其他兩間完全冇呢個問題

所以如果淨係買一隻,一定等mafex
如果想早啲玩就買hasbro
shf呢啲垃圾真係不了
跌到兩舊幾水先再考慮買黎粗玩啦
我都有幾隻mafex但啲頭都真係幾樣衰
hasbro靚好多
邊隻? 我覺得mafex算係1/12最top
iw thor,homecoming 1.5 spidey

本身仲有肥科同黑豹,放咗
黑豹覺得ml個頭仲靚,個body又好扭
肥科都係覺得ml仲靚

mafex太膠唔似真人,不過之後隻rescue應該都會衝
iw thor 個頭唔差啦 係膠d 但不過不失啦
老實講個頭係shf似啲 但係冇黃色眼
但睇埋個身型 總括嚟講mafex完勝

homecoming gg頭係樣衰
但係之後出嗰幾隻 明顯睇到有進步

肥科我都覺得ml 身型靚啲
但頭太膠 買閃回頭換 完美

ml 黑豹都真係好扭好多
頭就真係唔識欣賞
件衫身上d紋理mafex靚好多
點都靚過shf先,thor兩隻都好過閃回
計埋body mafex一定係1/12首選

肥thor頭模ML係最屈,但始終要執執色
不過ML黑豹真係正,其實其他黑人ML都整得好

mafex的確係有少少卡通化,但實際上都係靚嘅
ML肥thor唯一可取係個頭
你換走佢

iw thor點睇都係mafex頭好過shf
tom holland頭都係閃回最好,1.0同3.0我都擁有過

睇相1.0係似,但實物又覺得塊面太尖太長,之後放咗換咗3.0,因為覺得頭形圓啲似啲,但依家睇睇下又覺得都唔係太似

mafex黑豹身形比例最靚,但見到之前有巴打生銹斷手就驚咗同埋個頭上色真係好差,反正都有兩隻ml (純黑/紫邊)就放咗
我覺得ML肥科身型先係最可取喎
肥得好平均,雖然冇可動
個頭係唔差但係閃回更好啫

iw thor講樣shf似演員多d
但個髮型頭型 mafex係靚d

但成品個頭shf又係油到垃圾咁

講樣其實shf肥thor 樣都係最似
但overall完全係垃圾頭
同意d頭髮真係好撚柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞