美玩討論區(39)2023第一個post

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
今年個人嚟講,真係無咩吸引想買
成個節計?
想入去搶Alphamax帝拿
但又要公道d講句, Bandai為左食到頭啖湯跟住套戲上出玩具, 好多時候marvel野佢係套戲未上, 講緊可以係年幾前拎住迪迪尼d concept art黎畫, 個時間根本係連套戲都未剪完, 未finalize d cg. 結果咪出到黎錯q哂, 如果你可以接受endgame到宜家mafex都未有戰損mk85, 戰損ca就得, 玩家自行衡量啦
孩仔唔洗買 又冇限定野
排個幾鐘仲貴過出面,係早兩個禮拜玩

其他廠有數量限定個d先值得入場買
但你有頭籌先有機會買
純計今年hasbro姐
以往入到有野啱就買1,2盒開心下,但hasbro暫時一隻都買唔落住
你一提帝拿,等遲d開訂算,隨時現貨又平又少咁多問題咁
如果可以順便賣埋Fury嗰wave D+就好
shf 戰損mk85同CA垃圾到咁
同冇出過有咩分別
真係睇你想要乜

shf出得快 但錯/唔齊配件 頭雕身型樣衰
要周圍撲DLC 轉頭再出2.0又cap一轉水

mafex出得慢 但1盒搞掂 頭雕身型靚仔
hasbro真心唔值得排
都冇限定 隻隻都勁快見街 仲要平好多

我上年排左個幾鐘買得2盒野
孩記動漫展啲貨會唔會平啲
新入坑
最少貴街$50 仲要排隊
入去望下展品算啦
上年中過招
唔會再買
最吹漲係出縱橫行張單
咁我行返去買
平咁多
Thanos 把刀錯到離譜

呢把風扇葉咩黎

正正就係得個快字
求其啦,最緊要快, cap 左第一轉水先
大把水魚含淚要1

Hottoys出官圖個陣都係左手有手套
但佢大貨都會跟返隻冇手套手
依d就係有冇心出既分別 態度問題

BANDAI:錢已袋理撚得你
我轉頭出隻正確ver,你班柒頭咪又係買

所以我一直唔買marvel shf
QC差 質素差不在話下
態度差先係最仆街,當玩家狗咁撚
Ht 關鍵野會打格唔睇住

Shf美漫唔會再受騙
何況ML水平上升
價錢同質素都比shf好
mafex而家都未有
ml嗰隻不知所謂,剩係比隻紅色手你都唔知仲乜9
係, 所以一早買左endgame final battle版連大水喉個隻. 到宜家bandai準備出埋5年後版mafex都完全無講過
mafex唔會出thanos啦
我係一個mk85同50都有三隻嘅大傻鳩, 我諗我可以講下
qc差質素差,玩開bandai玩具嘅大家都知
開頭玩shf係夾埋啲幪面超人同比例, 隔離玩ht啲同學仔都笑鳩我買埋啲垃圾(唔係要讚ht)
咁耐以嚟最過份嘅我覺得係85bd斷手,衰啲講句我而家行落書局買隻20蚊國產老翻公仔都未必會斷手啦,bandai啲售後服務又係感人,買到心都淡埋, 轉買mafex感受到原來差唔多或者貴幾十嘅產品可以高質咁多
我星戰中過兩隻右手
仲要係日本買無仇報
哇屌嬲到呢

我去到今日
都未試過係3間M廠中過一次sad貨

1/6同1/12兩樣野黎

1/6 頭雕外型精細
但因為太大隻,如果關節外露好顯眼
所以通常要著衫/包膠遮,
可動同耐久就會差好多。
通常都係站屍/擺一個pose就唔會點郁

1/12 通常關節會外露,但冇1/6咁覺眼
換來可動好d,擺d靚pose自然d
拎上手把玩會輕鬆d,
人物齊d,唔同牌子可以夾埋玩
外型都可以好靚,但一定唔係shf

mafex係1/12最top
hasbro係性價比最好
SHF質素同價錢都冇吸引力,得個快字

最近shf重出返mark4 完全冇改
隻色仲係屎金,笨大係咪未撚訓醒
中動舊幾水完勝你啦,浪費地球資源
中動買齊7子+格納庫=3.5隻shf
邊個傻鳩會買你shf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞