估唔到香港人咁易就變返港豬

444 回覆
1005 Like 206 Dislike
小事 我中過好多次

發現都係食返啲出名小小嘅會比較好囉

好食係良知 佢地連良知都冇淨係識搵錢

可以參考渣哥 龍門冰室 勿當奴 齊柏林呢啲出名既屎 仲有用黃黎出名嘅阿布泰
樓豬叫我?
忍唔住嘅早就走咗 忍得住就預做港豬啦
正常果班一早移曬民啦
你肯定嗰啲係香港人?識講廣東話嘅中國人咋
第一日知?
點分黃藍?咁撚多人搭港鐵黃定藍?全部行路返工?
呢個post好多港豬
返大陸同去澳門都接受到
幾年嚟瞓撚咗 又或者2019跟風
算啦 嘈嚟冇意思 做好自己就得
澳門而家有好多人因為危害國家安全入唔到境
同大陸完全冇分別 返上去玩唔係豬係乜撚嘢
講中咗班傻閪就出嚟幫自己搵藉口
2019好嬲黑驚可恥 2023返大陸飲喜茶
照下鏡望下自己幾撚醜惡先啦
留係香港就無謂對抗, 開開心心生活, 想去邊咪去邊
開心生活? 訓撚咗?
香港人本身就係港豬
唔開心咪諗方法, 開唔開心no one cares but yourself
most people care but yourself. most people seem to care more about things than you do
有人可以改變香港咩? 唯一可以就係改變自己嘅心態
可以,改變心態就改變唔到香港
其實好小事,粵港澳從來都係一個整體,文化脈絡相連。去深圳類似去bangkok都係周末消費式放鬆,香港打工咁辛苦,放鬆一下不為過。

做人也好,做豬也好,都係匆匆幾十年,心中了然便可,何必指三道四,逼人抗爭?

時移世易,19年可以有一套諗法,23年可以有另一套諗法,從一而終又一定係好事?

無心引起爭論,單純分享自己觀點。
留得低香港都係有問題架啦
留得低係香港 都無咩希望
可能真係今朝有酒今朝醉的心態

不過返大陸玩 去澳門
就真係完全背棄2019年
大把人排緊期/坐緊
出面同大陸"和好"
咁多種抗爭後續 呢個真係最撚仆街
其實點先唔港豬? 移民同日日唱歌?
可能留係到攬抄呢
唔講政治,大陸真心正, 環境衣食住行真心正
未上大陸真係覺得上面好落後,最近上重慶出差左個幾月, 冇連登仔吹到咁差,仲好撚正,d女就真係正撚到仆街。屌留港撚?你地移民撚又做過d咩?水手足人上街幫你地移民就最撚叻
黃店應該要多謝covid
無covid都唔會封關
香港人就焗住留港消費
黃店先可以cap多幾年錢
渣嘅人去澳門就輸錢啫
我去澳門係去贏錢㗎喎 呢啲叫賺紅養黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞