無辜戰爭明明雙方死傷慘重打到變混戰,點解可以喺連登講到單方面屠殺俄羅斯咁

74 回覆
70 Like 99 Dislike
普京同班垃圾快啲死全家,搞到冇數烏克蘭人同俄羅斯人無辜犧牲,淨係得呢班賤種獨裁者想打仗

根本呢兩年嘅犧牲係唔值得
先生你唔好咁激動,坐低先
太複雜,我地連登仔慣左單向思考sor
俄羅斯死嘅人係烏軍嘅7倍就見過, 邊個post話烏克蘭單方面屠殺?
七倍真係吹大咗

兩倍就差唔多

真係七倍俄羅斯一早滅撚

烏克蘭都死十幾萬人俄羅斯咪一百萬人
邊度話烏軍死十幾萬人?
https://www.bbc.com/news/world-europe-63580372

美國senior general嘅estimated

雙方死傷差唔多各十萬左右

The most senior US general estimates that around 100,000 Russian and 100,000 Ukrainian soldiers have been killed or injured in the war in Ukraine

定係你覺得美軍參謀部唔夠你哋班連登仔對打仗有認識,你哋收到嘅情報會準確個美軍參謀部
關你撚事咩死毒撚
你講緊邊啲「連登仔」呀
成個帖都打稻草人
人人都討厭戰爭

但係保家衛國戰爭就人人都會尊重, 侵略者發動的戰爭就人人都會屌

現在俄烏、將來台海, 上述原則冇變
緊係咁講啦

日日話俄羅斯垃圾,但係歐美課左咁多給烏克蘭都打到咁,聽下咪算囉,而家連登咪都copy paste歐美資訊.

你有沒聽過歐美有講過俄羅斯好消息呀?

咪大家都係fake news vs fake news

其實俄羅斯一個國家同nato打proxy war都打到平手仲要拿左3,4個烏克蘭洲,唔算差
歐美仲要支持烏克蘭,美國都話1:1戰損,現實情況一定仲差過news出的消息
1:7 係講華格勒用監犯士兵果時 , 你唔好睇啲唔睇啲
我淨係相信美國參謀部嗰班真正專家嘅數據

根本上六四波,五五波比較合理
Fake news都係戰爭嘅一部分,用嚟打擊敵方士氣,激勵我方士氣,所以都係聽過就算,唔好當真
咁都可以俾連登仔吹到好似打機咁,只有俄羅斯不斷死人烏克蘭輕鬆打贏

邊個post可以睇到依個結論?我追左咁耐post都未見過
btw 係咪要睇埋蛾狗source先夠全面?
而你所謂既4小時真係冇人post過?

巴赫姆特近身肉搏戰開打! 前線士兵平均壽命只有4小時
https://lih.kg/jBpcPS

The U.S. military, which keeps rough estimates on Russian casualties in Ukraine, puts the figure for wounded and dead at roughly 180,000
https://www.wsj.com/articles/russias-casualties-in-ukraine-near-200-000-11675509981

我唔係好明你講乜 不過二月頭美國話蛾狗死傷廿萬 仲多過今日烏克蘭今日既估算喎
其實你有無睇內容 ? 內容都無講數據 , 將軍只係話俄軍死10萬人 , 烏軍一樣有可能死10萬人
西方所有報得出黎既消息都一定係唱好烏架喇
俄國方面消息就封得好密
但係點解上連登睇新聞永遠淨係睇到報喜不報憂

以依個post既邏輯 即係全個西方都係連登仔?
定要睇埋蛾狗報導先叫公平公正?
人就梗係會有立場架啦 係唔信蛾狗呀 so? 嘈黎都多q餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞