無辜戰爭明明雙方死傷慘重打到變混戰,點解可以喺連登講到單方面屠殺俄羅斯咁

74 回覆
70 Like 99 Dislike
曬氣送頭最多嘅烏都係傭兵外國人軍事迷

分國籍組

成型又大日本旗又is旗又納旗等

引俄用燃燒彈炸營地

俄佬外藉多數都係中東中亞同右翼傭兵
https://www.bbc.com/news/world-europe-63580372

bbc報道美國參謀部嗰班高級將軍都係estimated果雙方死相約十幾萬左右

原來美軍參謀部同bbc都係俄羅斯狗lol
同中國吹到百團大戰一樣之嘛緊係報喜不報憂
Ukraine war: US estimates 200,000 military casualties on all sides

The most senior US general estimates that around100,000 Russian and 100,000 Ukrainian soldiers have been killed or injured in the war in Ukraine.

體育老師教英文?
歐盟話烏黑蘭有十萬士兵陣亡
https://lih.kg/3230838

我唔明你既理解力差成點
不過小朋友 你第四句已經不成立
但係點解上連登睇新聞永遠淨係睇到報喜不報憂[
#28係我嚟㗎咩?我都唔知嘅?
咪係
想表達烏克蘭戰爭死咗好多人 咪就咁講出嚟囉
無啦啦又入我數 何必呢
小朋友 我share果個係個post 叫你認清個事實 就係不嬲都有人講
你跳左去#28只係因為你曾經睇過個post、睇到#28
睇完都唔記得 你可唔可以唔好盲目成咁?
You're looking at well over 100,000 Russian soldiers killed and wounded," Gen Milley said. "Same thing probably on the Ukrainian side."

Both Ukraine and Russia jealously guard their casualty numbers.

佢係話兩條都收埋條數,俄佬就過10萬死傷,佢‘’估‘’烏克蘭都一樣,佢都係冇實際統計,我唔知你係5毛斷章取意定係睇漏
我幾時話冇人講
所以依家都唔睇連登post俄烏戰事,上youtube睇kol 分析戰況好過。
美國senior general嘅estimated

雙方死傷差唔多各十萬左右

The most senior US general estimates that around 100,000 Russian and 100,000 Ukrainian soldiers have been killed or injured in the war in Ukraine

定係你覺得美軍參謀部唔夠你哋班連登仔對打仗有認識,你哋收到嘅情報會準確個美軍參謀部

唔識英文唔好屈人哋五毛
但係點解上連登睇新聞永遠淨係睇到報喜不報憂

你開個post想指出「冇人講」、報喜不報憂
但事實係你既論點、你所引用既報導都有人講
而即使冇人講 你都可以講 因為依度係討論區
但憑你「個人以為」冇人講 就係度發表偉論話連登仔乜乜乜 就係on9既
不過夠喇 我唔想再覆你既厚顏無恥
大家可唔可以唔好成日將自己19年對極權厭惡嘅情感投放喺所有國際時事身上?? 尊重一下喺烏克蘭用血肉生命捍衛國家嘅戰士好唔好??

過份解讀,對號入座,再發脾氣????
所以不嬲都話呢場戰爭北約歐盟都不懷好意

根本一開波用donald trump嗰一套唔畀場戰爭發生大家相安無事大家唔使死人係最好嘅解決方法

Donald trump一早批評歐盟尤其是德國過份依賴俄羅斯天然氣遲早出事

明明以前唔使打仗最好而家兩邊死咁撚多人
報喜不報憂先提升到士氣㗎嘛

2019果陣未學懂?
Exact7ly
講到好似係北約歐盟發動戰爭咁
默許

點樣默許
叫普京唔好打 佢話射鳩你核彈啊
北約點制止佢唔打啊
Donald trump個幾年又冇事?

佢講到明普京一出兵佢都會出兵,不過係打莫斯科
登仔燈開,攪到烏軍由上風變持平
又係D 清醒撚
講下事實都唔撚得好撚惡

難怪而家睇連登時事台熱門好似睇人民日報咁

日日講到中共點輸,俄羅斯點輸,香港好似已經光復咗打倒共產黨咁,不過你哋鍾意啦

你班道友鍾意食精神鴉片浸淫喺電子唐人街覺得自己贏咗都係一件好事嚟嘅至少唔使咁痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞