英國國防部:俄軍以步槍和工兵鏟猛攻

118 回覆
106 Like 3 Dislike
好明顯呢個唔係一個官方嘅統計

佢意思係佢去過當地戰場作戰,戰鬥非常激烈雙方犧牲非常多,好多人去到唔夠四個鐘頭就收皮

如果要夾硬捉字蝨嘅話,悉隨專便畀你贏
咁我講錯啲乜

一開始你又話唔知係俄定烏軍四個鐘頭收皮,而家搵埋大字標題畀埋你睇就話係兩個加埋除二

其實你咬緊啲乜撚嘢

我明白啦,你想好似鄭立,覺得自己眼光獨到

冇問題

畀個叻你
諗返起萬用軍鏟條片
唔係布丁狗同雜種

一個發動戰爭

一個放毒

搞到世界大亂?
係衝鋒
唔好乜都超限戰超限戰 唔識唔好拋書包
支那仔好嬲好嬲
超限戰意思唔係overloading
同red alert一樣
動員兵人海戰術
連登仔唔明’firearms and shovel’ 都應該明「步槍和工兵鏟」係指有槍但係好似講到俄佬只係得工兵鏟咁
正想講呢句
source 都唔洗,用數學計都計到
如果戰損比例接近,一早就將戰線推到去基輔,洗咩一路係外圍打消耗戰
我係第個post講烏仔唔掂,比人屌到仆街拎埋老豆出嚟屌英文新聞又唔睇,睇埋香港d垃圾YouTuber講新聞
打仗就係咁殘酷,'正義'一方不代表死傷就會冇咁緊要
二戰後期market garden,突出部之役,德軍依然可以造死盟軍大量死傷
但長遠結果改變唔到
其實唔使source
喺資源同設備差唔多嘅情況下
防守點都少傷亡過進攻嗰邊
更加唔好講 俄軍依家勢單力薄
資源同設備已經追唔上
戰損比有1:3 俄軍已經偷笑啦
如果烏克蘭冇其他國家支援彈藥嗰啲
俄軍人海戰術其實可以拖垮烏克蘭
咁又真係好過坐係鐵皮入面被人爆嘅
根據徐某人上星期去過當地來睇,烏克蘭似係將前線收縮,增加防守換取時間運送大量精兵去波蘭受訓
咁點解烏軍仲未到莫斯科

步槍同工兵鏟都打唔贏
衝前後退都係死,前面就烏克蘭軍隊後面就督戰隊
開isw 張地圖睇就唔明烏軍點樣唔掂囉
我嗰啲畀埋source美軍參謀部同前線義勇軍實況呢都唔可信

而家鳩噏幾句話七八倍就七八倍

我冇得唔信㗎喎
好彩你識得用引號

二戰邊有正義與否

覺得納粹得個邪惡,唔通佢敵人共產黨好正義?

二戰德國會比希特拉呢個癲佬上台係因為一戰凡爾賽條款太過份,唔單只要割地賠償搞到普通德國人飯都冇得食餓死幾多人

如果唔係點會迫到一個痴線佬可以上台統一成個國家嘅人民去打仗?

而几爾賽條約搞鳩德國玩得最過份嘅就係英國法國唔通佢哋又係正義

世界唔係咁二元對立

打仗只係利益地緣政治,正義冇關

不過今次呢場戰爭普京一定係最理虧嘅始作俑者,第二就係歐盟同埋拜登政府

俄烏戰爭根本就係歐盟,nato放水任由俄羅斯出兵,然後想利用烏克蘭拖撚俄羅斯,自己淨係出錢出軍火唔使死人,著數到
你想上小粉黃微博係咁㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞