[網球] 其實DJO 先係近代最勁既網球員

110 回覆
5 Like 49 Dislike
史上最勁係森柏斯
明明nadal 先係生涯夾住兩個GOAT既人中間......

NADAL 史上TOP 3 係一定
08年澳網4強祖已經直落掃走費 11年澳網又係4強掃走費
11年美網 祖經典反cup

硬地黎講祖>費
費贏祖個陣祖都係20歲

溫網其實都係祖食住費 不過費fans實話14 15費達拿已經老乜乜乜

而且所有h2h數據都係祖佔優

計gs冠軍數個時又唔計對手係邊個同埋年紀
但h2h個時又要睇年齡
用h2h根本係純粹講述番佢地對決情況,咁你自己成日入唔到決賽去同人打,咁係咪可以代表統治力不足?
拿度唔講,祖高域都要到老野生涯尾段先反超前,咁h2h係咪真係咁有說服力?
如果講戰績唔係拎冠軍數,gs數,年終第一同第一週數去講,呢d先真係公認有說服力
btw你估第一日老野俾人話 weak era咩,然而我一早講左祖高域既時代都唔係有強手,拎gs決賽強弱對手去做比較得啖笑,你睇下連老野都可以4個殺入1至2個決賽,又入到半決賽先輸俾祖高域,唔通好顯得出祖高域多對手?

08澳網祖已經贏費
10 11美網又係祖贏
14 15溫網打撚到費喊

17 老祖消失左

硬地黎講祖>費
費贏祖個陣祖都係20歲

溫網其實都係祖食住費 不過費fans實話14 15費達拿已經老乜乜乜

但h2h個時又要睇年齡

如果今年老廢小明遇到祖
應該老祖會輸
打d波比以前細力左咁多
打個反手下下就黎跌
老廢今年好肯定趴返頭
但可惜r2唔見左人
慢慢繼續j h2h
如果要講拎gs對手難道
點睇都係小明噪先
都末到老祖噪
如果要講拎gs對手難度
點睇都係小明噪先
都末到老祖噪
費達拿gs贏既對手:
沙芬 洛迪克 巴迪達斯 干沙利斯 曉域 施歷

祖高域最廢嗰個係宋加

菲立普西斯

硬地黎講祖>費
費贏祖個陣祖都係20歲

但h2h個時又要睇年齡

如果今年老廢小明遇到祖
應該老祖會輸
打d波比以前細力左咁多
打個反手下下就黎跌
老廢今年好肯定趴返頭
但可惜r2唔見左人
慢慢繼續j h2h

祖贏費
費迷:費有傷唔在狀態 慢慢j h2h

費贏祖(祖生涯初期)
費迷:費好波 h2h領先

費贏祖(祖生涯中期到依家)
費迷:費goat 網壇不老傳奇

我屌你老母呀賤種費迷

我從來唔睇h2h黎講邊個屈機d
講真代代唔同點比
老費全盛老祖後生
老祖全盛老費老啦
唔算唔講時代
年年都唔同
上年上半年老祖仲屈到仆街
下半年到依家咪收曬皮
次次見親呢類post次次都係祖迷出
下下要講最屈
仲要次次都拉老廢落水
你覺得老祖最勁咪最勁
洗唔洗下下都口埋口講到老廢d gs偷番黎咁
我亦唔見得老祖13-16年果排d對手有幾勁
11年就係
最慘係拿度冇人講
加上個個運動講既係長時間狀態
比你拎一舜間最強 有撚用
老費除左上埸屈機
冇咩人提係佢點保護自己個身體
即使去到退休年齡都打得幾好
費達拿gs贏既對手:
沙芬 洛迪克 巴迪達斯 干沙利斯 曉域 施歷

祖高域最廢嗰個係宋加

菲立普西斯

講到咁屈機
今年去左邊
講親呢類史上最勁既個人項目運動員,
一定要有一段長時間統治先可以作準
例如:
羽毛球 林丹
游水 菲比斯
短跑 保特
乒乓球 張怡寧
唔係費達拿都森伯斯啦...幾時到迪祖呀?!
拍波最耐就有佢份。 好似要拍10下定11下

佢次次對手有break point就拍10幾20下波先開
你又吹佢唔脹成日save返

心理戰

心理戰

納豆仲耐啦大佬
攝頭髮r屎忽拉褲拍拍拍先開

心理戰

納豆仲耐啦大佬
攝頭髮r屎忽拉褲拍拍拍先開

NADAL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞