一人一個男女上司嘅分別

546 回覆
4472 Like 70 Dislike
其實有時都取決於你係男定女
叫你個名啫
我理得佢男定女
總知錫我就行
發姣我 OK
你見少做井底之蛙就唔好出嚟柒

我前公司就係有個男上司覺得佢條𡃁做唔到野,但礙於面子唔想做醜人先升佢做am笠佢高帽 俾佢係咁撞板搞到同事報串 後尾俾人升果個知自己唔受歡迎就自己走咗

其實你係咪on9 條友無能力出到去做一排咪又係俾人質疑?點會可以搵返差唔多呀
呢個真係男人思維
你有病假紙我信唔信都係咁撚樣架啦
女上司有得屌
舊老細:四十幾歲單身男人,工作狂,覺得自己好撚掂,但成個八婆,啲嘢五時花六時變,上星期叫你做嘅嘢今個星期會問你點解咁做,跟住屌9你佢無講過,下屬被人投訴第一時間卸曬人地到

依家老細:五十幾歲單身女人,玩味心重,最鍾意放假,下屬耐無請假會問你做咩唔放假,唔中意人OT,遲到早退唔理交到貨就得,唔屌人,人地投訴永遠擋左先,保下屬,事後都係提返人唔好再做錯再話你知點改

結論:人嘅問題
我好buy上面有個人講女上司著重過程細節
男上司著重成果喎

依啲咪就係你所講嘅多數分別囉
但職場耍手段真係個個都會喎
男: (4點半) 喂 落去飲酒
女: (4點半仲坐喺自己房對住個mon)
曾經遇過男上司小氣記仇又善變
又遇過女上司大將之風好攬班細
根本人西同有冇j冇關係
屌你老母上一間公司就係女上司
拎大假又問長問短 又話咩唔知會唔會影響同事
少少野又話會影響乜乜柒柒
最後咪又係乜事都無
職場耍手段真係個個都會喎

樓主問男女上司有咩分別
你就講男女上司其實冇分別
佢地都係人 都要食飯
假紙俾男老世批 之後俾女hr hr成日都問問問
So far我未見過高層係做得嘢
exactly,
可能生咗之後, 會諗到“如果令下屬太地獄, 將來報應落我屋企嗰兩個B度, 點算?”
同埋, 個媽媽放工都急急腳跑返屋企湊仔女, 鬼得閒刁難你.
你又知個男上司點同上頭傾咩?
你唔知就咪9噏呀

大把中型公司百幾人都有am啦
你先係無知果個囉
係囉
大公司過幾多關先升到一個title
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞