沙灘驚見17具鯊魚屍!肝臟全被吃光 專家抖曝開膛手:是牠們

285 回覆
124 Like 7 Dislike
殺人鯨係海洋世都最頂級獵食者
有解釋話佢地意識到人類更高等,殺人會有後果
以為兇手係鄺球
你去disney plus search「鯊」或者「鯊鯨」就會有得揀 講鯊魚嘅比較多選擇 講鯊魚vs鯨魚嘅好似都有3套 全部都係national geographic 有時得閒又唔想用太多精神睇劇睇戲 我就會睇下依類
鯊魚生理構造有D特別
佢反肚果陣好似D器官會壓住邊度 令到佢暈左
唔係好記得 咁上下
科學家話好大可能佢地潛意識同人類係好朋友
幾千百萬年前既遠古記憶一直咁樣遺傳落黎
因為唔知食得?
球叔咪天敵
依家香港都係咁
首先係支那啲農場標題
「他一句說話震驚全場」
跟住到台灣,然後到香港
屌你唔識就咪出來柒啦。要靠肝臟做主食先生存到絕咗種十世啦。大把動物會為咗生存以外嘅理由去捕殺/玩弄其他生命
//The primary reason that orcas are eating only the livers of great white sharks is because of the nutrient properties that the livers have.//

https://a-z-animals.com/blog/discover-how-killer-whales-squeeze-out-great-white-livers-like-toothpaste/

唔一定要用嚟做主食先叫做食嚟為咗生存,食嚟為咗補充營養一樣可以話係為咗生存

自己唔識仲喺度聲大夾惡,柒下柒下咁
殺人鯨聰明到仆街
食到咁上下就去第二到再食過
除咗章魚,海裡面真係諗唔到有咩動物聰明過佢哋

而且仲要好得意,真係無撚敵
唔記得鯊魚定鯨魚好多時候都係咁
一困住就會撞牆想自殺又唔食嘢
啲人類一個二個瘦骨仙咁
食咗都痴牙
見啲人類生到咁畸形手腳咁長個頭咁細
心情好咪同你撚下囉
領航鯨,殺人鯨見到佢掉頭走
同埋鯊魚個肝其實好撚大
可以大到佔體重三分一
鯊魚一反轉就會進入假死狀態唔識郁
韓國都係, d 鏡頭又係係咁重覆
心諗, 又唔係咩精華
虎鯨都有受人類威脅架北美既
SRKW因為人類捉撚晒啲三文魚+海洋 噪音污染 令好多虎鯨餓死同繁殖唔到下一代 宜家被加拿大政府列做瀕臨絕種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞