沙灘驚見17具鯊魚屍!肝臟全被吃光 專家抖曝開膛手:是牠們

285 回覆
124 Like 7 Dislike
最近嘅標題好多時都係
某某名人對某事件作了 XX 字回應,網民感到 XX 懶係神秘咁
ChatGPT 起標題都好過佢
點解唔成隻食晒?
Bleeding effect?
係一世都冇得鬥
因為虎鯨係哺乳動物
最痴線係唔會即殺,要玩陣先,例如將啲海豹拋來拋去好似打排球咁
原來本身識
或者食過 太難食
同埋食左會被尋仇
dna 記住左不能吃
人類都係大自然嘅一部份嚟
睇過jaws既照計大白鯊好打D,睇下鯊魚D牙咁尖又恐怖,反觀殺人鯨魚d牙好似弱雞好多,個樣又on99咁款
人類無武器基本上係食物鏈最下層
"虎鯨應該是看中鯊魚肝臟有豐富營養"

佢地點知鯊魚肝臟有豐富營養?
殺人鯨一group咁分工,將條鯊魚撞到反肚,鯊魚就會郁唔到

有晒戰術咁獵殺

原來章魚都可以打贏殺人鯨
殺人鯨屬海豚科

係最大嘅海豚

清,撐你

佢哋唔識嘢啫
你望下香港啲YouTuber再講啦
有個美國佬曾經同海豚扑嘢, 佢話係得到條海豚同意先扑
事隔四十年, 佢依然覺得同動物扑嘢係冇問題, 只要得到對方同意
https://youtu.be/aEX33vAyF5Y
巴膠屌死氣喉都話有得部車同意
你食橙連皮食?唔好味咪唔食
純計啲牙就係鯊魚贏,但喺殺人鯨面前鯊魚惡極都只係一隻喺人類面前嘅癲狗
鯊魚嘅優勢係在於可以無限換牙
但單純計殺傷力其實唔會勁過殺人鯨
不過殺人鯨啲牙用完就冇
所以會慳啲嚟使姐
虎鯨會獵殺未成年鯨魚,因為呢個原因座頭鯨同抹香鯨會主動攻擊虎鯨,即使虎鯨捕獵緊其他動物例如海狗鯊魚等等,佢哋都會干預,基因上佢哋就係咁憎恨虎鯨。上世紀因為捕鯨導致其他鯨魚數量大幅下降,鯨魚之間打交唔係咁常見,而今世紀停咗之後數量升返唔少,而家虎鯨嘅主要敵人已經返晒來,兩者遇上只會係非死即傷。

而且領航鯨都係虎鯨會選擇避開嘅競爭對手,領航鯨雖然體型細小小,但數量上可以比虎鯨多幾倍,而且一樣係聰明而且強力嘅掠食者。虎鯨的確係海洋頂級掠食者,但唔代表佢哋冇相當嘅對手。
老高老婆幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞