一個人去旅行其實從來唔係問題

871 回覆
3389 Like 64 Dislike
咁多人討論

即係有討論空間
夠吾夠香港茶記西?
日本真係玩幾年都唔會悶 去一個星期真係走馬看花 完全唔夠
邊個話有問題
食嘢好有問題太多想食, 但係錢同個胃就係等咁多
酒又係, 多人就share 飲食同洗費
即係唔夠frd
一個人旅行往往係更加好嘅選擇 可以更加深入體驗當地文化
Backpacker 好common 係歐美國家 係好多Asian先鍾意留係自己舒適區
-
我上年6-7月去咗歐洲backpack,下年會係香港出發 去環球backpack
有興趣可以睇睇我blog 有遊記 tips環球旅行plan
https://eyexplore.blog/
做愛
日本好多餐廳要比咗錢先,一係有booking fee,一係要揀咗食咩set先,廢事你no show
你搵D可以book一個人嘅餐廳囉

我覺得日本好在中價餐廳整體水平都好高,好少話中伏,最多唔啱口味
如果你真係book唔到枱,好多次我試過5點零6點去食,你交到張枱比佢,佢都會比你入,因為多數D booking 7點後
最大分別係行錯路 搭錯車 嘅時候
一個人去會覺得去多咗個地方
同人一齊去會俾人鬧唒時間
多遊客嘅地方其實仲容易,有D好人到幫你影到你滿意為止
試過搵個日本妹一齊selfie都無問題
好的唔該哂
去台灣成班朋友你一啖我一啖咁share 豪大大雞扒嘅時光其實真係好開心,而家大過好難夾到一齊去旅行
係好撚正
試過台灣獨遊掃夜市,想食嘅很多,食到嘅很少
當24個比利去旅行會出現咩問題
呢個post大把
所以樓主係個主題差,應該改成「一個人去旅行最好,不服來辯!」
得樓主自己覺得有問題,開post懶撚哂獨特咁
根本大撚把人咁做

同啲mk仔話自己一個出街食好撚毒一樣
True
搵啱伴一齊去,會好過獨遊
可以分享可以互相照應
唯一唔好處係冇得share嘢食
有次去韓國都做過類似,最後仲同班韓仔一齊自拍
我都想咁
學定些少日文基礎
去到一路住,一路學
當然,要有一筆錢先可以咁
試過係日本旅行,幫一班日本中學生影相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞