[鬥餐懵]繼240w快叉, 300w快叉又嚟,5分鐘叉完

224 回覆
21 Like 81 Dislike
我反而關心係用咗1至2年後續航可以有幾耐
咁係你地自己狂買戇鳩啫
iPhone年幾兩年後咪又係得返81%要換電
真係想知嘅大把人做過test 自己搵
講緊依隻5分鐘快充喎...其他既話YouTube中把啦
大把
點解唔直接換電
咁就無 不過唔差得遠破200w呢幾部都新機黎
不過估計唔差得太遠 peak都係持續差唔多時間
只是而家差到咁上下會減速。無咁傷。
第一 因為佢哋仲未有誘因做姐 iPhone太好賣
Apple有market power去hea做

第二 可能佢哋真係咁廢 apple唔一定係最先進㗎喎
大把公司innovative過Apple 有咩咁出奇?

但就唔一定係因為危險而唔做囉
大佬Samsung 都45w啦
希望今年轉type-c會upgrade下叉電
而家20w真係原始人咁
爆炸唔計傷電池
點樣差得越快 用得越快?
支持
期待唔係大劣廠商出嘅一日
120w用咗一年
舊電健康度仲有90,體感同出廠都無大分別
近年推動快充進步得咁快,係充電器進步,氮化鎵充電器高能量轉換比而熱量/體積都在用家可接受範圍內。
你回想下好耐之前係銅線大牛龜,到矽,到而家...

https://youtu.be/5hEUkI3r8cw
支那狗唔識時間管理咩都要快就好
蘋果慢差 咪又成班用家話投訴健康度跌到仆街
以前用過6s 用咗年半健康度得翻80幾%
用2,3個鐘就收皮,實際上都唔知有無50%
曲直難分
其實唔計成本
分多幾粒電同時充
就可以更快
到時真係痾篤尿就充完

一圖解釋叉得慢 舊電都係好快打柴 話叉得快舊電快玩完既都係酸民
用左會唔會被鍾興嘩為告版權炒襲😂
B站有人test過
120w快充對比18w
500次循環後,電池容量損耗分別不大
不過樣本數得10部機,代表性不足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞