【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克 ROKE(10W)

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
吹到正加西登
睇下下午1點左右有冇八號
不過個風咁雞

真係好近既西登咪有 澳門login可能已經無

咁唔知澳門有無八號

SMG:問問HKO
吹到正加西登
不過個風咁雞

真係好近既西登咪有 澳門login可能已經無

根據杜蘇芮呢個往例
都係會有8號
因為吹東南風
對流減弱緊
留名
對流減弱緊

這你都知 太厲害了
對流減弱緊

這你都知 太厲害了

可能日際變化姐 琴晚都減弱緊
吹到正加西登
不過個風咁雞

睇死佢東登 地型太易吸風
一打風成班天文學家岀晒黎

你唔係天文氣象學家都出左黎啦
香港天文台發出最新熱帶氣旋警報

一號戒備信號,現正生效。

表示有一熱帶氣旋,在香港約800公里內,可能影響本港。

在下午9時,熱帶低氣壓洛克集結在香港之東南偏東約380公里,即在北緯21.6度,東經117.8度附近,預料向西北偏西移動,時速約20公里,移向廣東沿岸。

最新風暴消息

洛克的環流較為細小。按照現時預測路徑,洛克會在星期日日間在本港200公里範圍內掠過。天文台會在午夜後考慮是否需要改發三號強風信號。

隨著洛克逐漸靠近,明日廣東沿岸有狂風驟雨,海面有湧浪。市民應該遠離岸邊及停止所有水上活動。

今晚改發三號機會不大
變成
午夜後考慮是否改發

屌你啦大交合又飄移

在下午9時,熱帶低氣壓洛克集結在香港之東南偏東約380公里,即在北緯21.6度,東經117.8度附近,預料向西北偏西移動,時速約20公里,移向廣東沿岸。

最新風暴消息

洛克的環流較為細小。按照現時預測路徑,洛克會在星期日日間在本港200公里範圍內掠過。天文台會在午夜後考慮是否需要改發三號強風信號。

隨著洛克逐漸靠近,明日廣東沿岸有狂風驟雨,海面有湧浪。市民應該遠離岸邊及停止所有水上活動。

今晚改發三號機會不大
變成
午夜後考慮是否改發

屌你啦大交合又飄移

佢無錯wor 12點前真係唔會掛3仔啊

最新風暴消息

今晚改發三號機會不大
變成
午夜後考慮是否改發

屌你啦大交合又飄移

今晚=2400前
午夜=0000-日出

佢唔係搬龍門係語言偽術

最新風暴消息

今晚改發三號機會不大
變成
午夜後考慮是否改發

屌你啦大交合又飄移

今晚=2400前
午夜=0000-日出

佢唔係搬龍門係語言偽術

諗返起林超英嗰陣個「清晨」
08W會唔會名命呢

最新風暴消息

今晚改發三號機會不大
變成
午夜後考慮是否改發

屌你啦大交合又飄移

一向今晚都係解午夜前

你唔係天文氣象學家都出左黎啦

08W會唔會名命呢

WTPQ22 RJTD 221200
RSMC TROPICAL CYCLONE ADVISORY
NAME TD
ANALYSIS
PSTN 221200UTC 17.7N 111.6E FAIR
MOVE W SLOWLY
PRES 1002HPA
MXWD 030KT
GUST 045KT
FORECAST
24HF 231200UTC 18.3N 110.9E 110NM 70%
MOVE ALMOST STATIONARY
PRES 998HPA
MXWD 040KT
GUST 060KT =
08W會唔會名命呢

WTPQ22 RJTD 221200
RSMC TROPICAL CYCLONE ADVISORY
NAME TD
ANALYSIS
PSTN 221200UTC 17.7N 111.6E FAIR
MOVE W SLOWLY
PRES 1002HPA
MXWD 030KT
GUST 045KT
FORECAST
24HF 231200UTC 18.3N 110.9E 110NM 70%
MOVE ALMOST STATIONARY
PRES 998HPA
MXWD 040KT
GUST 060KT =

依家已經21.6其實都幾難西登 除非今晚平西
門外漢一問
會唔會好似早幾年咁 另外個颱風拉番吹緊香港果個出黎 然後合體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞