【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克 ROKE(10W)

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
0時, 洛克集結在LF13-1平台之東約95公里,
目前LF13-1平台錄得站壓997.6hPa (約海平面氣壓1004.9 hPa),
氣壓正在下降, 唯陣風數據仍然欠佳.

未來數小時, 洛克中心將非常接近該平台.

係因為飛行服務隊有另外既任務要做

睇另一個風?

應該唔係 係佢地自己既任務

透露下除左測風重會做啲乜

訓練之類掛 始終佢地唔係Under天文台既

除左訓練,星期六日因為多人郊遊,要巡邏/隨時standby救人,或者離島轉院果啲都會出動,如果附近海域有意外,亦會按指令出動

轉院用定翼機既咩?

點降落?直插落間醫院?

講緊平時佢地既工作姐 唔係話聽日因為轉院所以唔追風
今次唔會出飛機

個風咁弱 晒機油啦

睇另一個風?

唔係無人機咩?

https://youtu.be/fP0IFIp0sKU
https://youtu.be/cqnGZFCFh3E

Adore

睇另一個風?

除左訓練,星期六日因為多人郊遊,要巡邏/隨時standby救人,或者離島轉院果啲都會出動,如果附近海域有意外,亦會按指令出動

轉院用定翼機既咩?

點降落?直插落間醫院?

長洲->灣仔 轉白車
類似咁
目前LF13-1平台錄得站壓997.6hPa (約海平面氣壓1004.9 hPa),

實測一般般
距離油台100km
10分鐘平均風速34km/h
麻麻地喎

睇另一個風?

轉院用定翼機既咩?

點降落?直插落間醫院?

長洲->灣仔 轉白車
類似咁

Doctor Heli Engine Start
距離油台100km
麻麻地喎

所以可能唔升先係岩既
距離油台100km
麻麻地喎

大風區集中係東北象限
距離油台100km
麻麻地喎

大風區集中係東北象限

市長講得無錯
東登蓮花,西登杜蘇芮
距離油台100km
麻麻地喎

大風區集中係東北象限

有冇東北象限實測
距離油台100km
麻麻地喎

大風區集中係東北象限

升ts要中心gale?
距離油台100km
麻麻地喎

大風區集中係東北象限

升ts要中心gale?

yes
N0.1,W0.4
N0.1,W0.4

要平均keep住咁先會啱啱login
只要北動量多少少就西登 分分鐘3號都上唔到
LF13油台現距離洛克中心60KM
錄得風速43.6KM
原來jtwc已經比到35knots升左ts
距離油台100km
麻麻地喎

真係弱得好可憐
LM

大交合又中
TD DH

加油啊洛克 西!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞