良心AA 您問我答 51

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
樓主去咗邊度旅行
7M入唔到烏溪沙
沙田一係添多幾十上沙田欣廷軒
77區,我寧願你簡向北果邊嘅海景曉峰,都好過買嵐岸

不過77區真係生活配套唔多,得個we go mall
馬鞍山市中心唔介意佢開始舊都可以考慮
早排飛台灣
好想食魯肉飯
宜家果邊都開返關,可以自由行啦
有時間過去行下啦
瑜一準備嚟料
One innovale 兩房幾錢 同novo比邊個好?
預七舊左右
如果買得起one inno兩房,咁one inno兩房點都好過novo喎
7.5m會唔會有機會入到烏溪沙?
我都會睇下欣廷軒,但好似好多盤前排都走晒,不過都係取捨,差唔多價既入馬鞍山就應該住大啲
嵐岸真係咁差?曉峰都好似舊了,但望番沙田果邊個景係幾景幾舒服,又近啲鐵
市中心有啲舊,不過搵唔岩都會睇下,應該比較多選擇
7.5都難啦
我尋晚先同客入去睇完,銀湖宜家都要見8

曉峰係可以用到最平嘅價錢買到海景單位
算係性價比相對高
不過大前提係你接受到夾屋,始終望落係爭小小
本身target 77區係諗住得舒服啲無咁多人,但依家又諗遲下可能換樓
星濤無睇過,唔知係咪無盤
睇黎市中心都要研究下
銀湖睇成交都830起,依家啲業主仲要心雄左
夾屋係個感覺差啲囉,佢又有車位,平台又大,景果啲各方面其實都唔錯
我覺得可以睇一轉市中心同烏溪沙睇吓佢開咩價先

都唔知開到咩水平,馬鞍山長實嘅往績聽濤雅苑同埋翠擁華庭都係差嘅

77買嘢真係唔方便,我77市中心兩邊都住過
夾屋難放喎,曉峰灣半好少少
係呀,我就係指曉峰
我覺得有攻守一定市中心同烏溪沙
夾屋都幾抵食大件,好多三房套價錢都相宜,係啲內裝平實少少。有啲位置仲幾好。買住其實唔錯。
夾屋基本上一定係sell住
同價情況下,可以住大好多
響用自用角度下,夾屋係真係相對抵住

如果係響投資角度,當然夾屋一定係會輸蝕小小
但地點好,有靚景嘅夾屋係我自己接受到嘅底線,起碼呢d會係日後放賣嘅加分位,想平平地買到全海單位,你今日會諗到呢度,第時下手買家都會有同樣諗法

如果你話想搵D內園曉峰,響投資角度我自己就有保留啦
夾屋就係夾屋,無得呃
單幢樓有咩壞處
點解遲d會難賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞