良心AA 您問我答 51

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
抽新樓
主區aa會唔會優先買到

因為個aa話跟佢抽好
佢有quota

唔知真唔真
Fake
話有優先一律9up,主區唯一好處係有機會夾佢回個%高少少
Rosso 部價單入場門檻高左 難啲一q清?
關於koko rosso新手無知一問
其實佢廚房冇窗果D係點抽風
見佢張圖有個白色位唔知係咪天井煙囪
定係得內循環?
650未必無但應該要埋身傾先有

因為依家估價都高左
業主一定心雄過上個月

你去tko上車盤個post留意吓

650勉強叫有少少機會

利伸:700比我劈到落5百尾
已經有3000飛。咁多飛睇黎都應該一Q清
但尺數大左 景靚左
其實大陸內房都係同一班本地工程佬做?
係甜寶
冇乜興趣但好奇點劈法,幾時劈?

我睇你地叫親樓主劈,佢都係話劈死佢先
同問
其實點樣劈
但都係要經AA 唔會自己傾架
同埋驚唔驚劈太狠 有第二個人買左
傾價交比aa傾啦 佢地有方法傾
價錢傾狼d無所謂既 就算傾唔到你都知業主肯減幾多 你再加少少上去 再睇業主肯唔肯又減下 加下減下就得架啦
當然咁樣磨幾日 絕對係有機會比人買左
所以就要睇吓自己有冇第二選擇
如果冇第二選擇就唔好磨咁耐
如果咁樣俾人買咗 自己又喺度等 等等下個市又升咗 到時真係得不償失
唔係6000幾飛自動復活?再加多3000新飛?
搵岩aa好重要
本身我係追第二間,點知個業主硬過青瓜
後尾我把心一橫追間開價700既,
劈到個業主驚,劈到個業主慌
最後拎埋lihkg d樓淡新聞佢睇
樓淡大將軍韓林兒d post成為壓死業主既最後一根稻草
結果佢即刻應承,叫我同佢簽約
AA 做野個陣
你自己都要有諗法,唔係aa叫你加價就加價
你要好堅定咁教育aa,等佢企係你個邊,再等佢教育番業主
同埋自己都要熟行情,唔好比aa呃
aa最叻就係叫你加小小

我個陣係拎左2日年假,睇足哂成個屋苑咁多座每個單位既成交金額同買入年份,知道哂d座向同景觀,盡力搵哂單位既vr or影片,知道埋佢地既裝修
點解某d單位會係呢口價,
結果即睇即劈即簽
aa唔係話唔靠得,不過首先你要靠自己先,只有自己有做功課,咁先幫到自己慳錢
老實講我都無諗過自己最後劈到咁多本來我無諗過上到車
我諗應該係因為樓淡大將軍韓林兒d post日日唱淡幫左我
仲有花生魷
多謝師兄分享 平時我自己都會做定功課 但對傾價錢方面唔太熟
想問下師兄嗌價個陣策略係點 用番你本身個case一開始出700 你會直接嗌550?等業主還價個陣你先再調高?
如果嗌太低會唔會對方直接reject唔傾
老老實實
如果我賣樓
睇到林兒d post真係會心慌

但你果度
平均成交係幾多左右
同埋係咪上年氣氛最差果時買?
笑死 心慌
你段野除左尾3句 其他都好有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞