可唔可以比多啲理由我繼續用iphone...

456 回覆
170 Like 419 Dislike
an俠:iphone落後幾個世代,快啲轉過黎啦
你鍾意做乜咪用乜,關人咩事,鍾意用就用唔鍾意咪轉返啦,咁簡單,比較過你自然會知自己想要咩
有咩咁吸引?
講真唔係入左apple ecosystem,要轉走好麻煩,真係無咩所謂
14pro 出左大半年都仲係好易熱到辣手既,真係覺得tim cook 玩鳩d 用家
整機等到你傻
咁多錢咩就係睇下會唔會其實有好多優點係我見唔到

我9月用到衣加都冇咁既問題喎
上多d 連燈同埋youtube premium 熱到癲
我都係九月用到而家
唔好轉啦,繼續用iphone啦求下你
大約五年冇用過Android機
覺得Apple係綁得用家幾實嘅
iCloud唔係淨係storage
係device之間共通使用
同埋換機嘅體驗幾好

太耐冇用
唔知Android而家發展成點
外型靚仔咗
枝筆應該幾方便(細個用過note,當時幾鍾意
大芒
晶片幾勁(聽講係,唔識咁多
影相靚過iphone原生相機
Ios啲emoji靚啲
我覺得apple好用在真係好user friendly
個interface同成個ecosystem都好完整同方便
手機、手錶、耳機、電腦等等
同埋成個售後又做得好
Samsung d 好似有youtube做過,放一排就電池發漲
硬件退化又好似好快

我見鏡仔拍完廣告代言之後
衣加一個二個都係用番iphone
唔知軒公又仲有冇用3星呢
咁你未轉samsung 囉,轉啦,轉啦麻,仲唔轉?
如果唔係立法,連條死人線都仲係獨家
正宗乜都要綁住你
雙修咪得lo
咁又係
Iphone check機係book期係易啲
Samsung係廢老用

我搭一個鐘車長睇youtube都冇事喎
連燈有時都真係會熱唔知點解
但應該有排都未辣手?

會唔會係你個台收得唔好搞到佢推大佐signal receive ge power推熱佐
我好似用咗iphone差唔多8、9年⋯⋯
咁樣轉走都真係唔知會唔會後悔
係,hands off airdrop passwords 果d 真係極方便
窮撚心態
想出眾
自卑感太大
想要虛榮感
大把窮人仔女細個無物資滿足
一出社會工作搵到錢就買一堆唔等使嘅嘢
就係搏人嘩一聲
打工賺唔到就鮑鮑換包包
香港都大把呢啲人,連登特別多
外型,真心咩
筆既用處就見人見智啦,手機我用唔著筆,ipad就會用筆
Mon no comment
晶片apple應該屌打samsung wor ching
相機早幾代iphone係弱d ge, 但14pro 用落唔錯
咁我又無咩所謂
用左咁多年,lightning 線有成廿條,轉唔轉都無問題
我期待apple 連usbc 都cut 撚埋推wireless charging
true wireless 都係咁樣推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞