可唔可以比多啲理由我繼續用iphone...

456 回覆
170 Like 419 Dislike
好少人會ios 轉an,轉左既好快會轉返ios
反而an 轉ios 就通常唔會返轉頭
你用咩機關我地撚事
你用SS機 WhatsApp Tg 入面用同睇嘅 emoji 係同IP冇分別
Exactly,轉左唔會返轉頭揀an
但係ig 果d 有
點解唔可以兩部都用
現實相反
最多都係雙修
但真係無乜見ios 既人完全放棄ios 轉an
An dl個app要授權哂所有手機權限咁制
呢個年代手機仲要講配置
其實你已經唔適合用iphone
主機an 聽歌好太多 過資料方便
副機ios ipad+apple watch之類
之前我都用咗超過十年an
an一用過幾年一撚定開始lag機 hang機
以前讀書就話冇所謂 有的是時間咪reboot 刷下rom囉
去到有一次真係頂唔順決心想轉 ios
初初上手係好麻煩冇得直接睇張 sd card 同冇 back 制
但換來嘅係用幾年一定唔hang機唔過熱
啱晒大咗出嚟做嘢淨係想要穩定唔再太需要唔追新機效能嘅大人用
an機有個好處就係再舊既機都仲可以繼續用舊version app
我有部iphone6, up唔到最新ios, 好多app裝唔到最新ver
但唔更新又唔比你用
AirDrop
Samsung 賣得貴啲喎, 梗係買
用咗10年iphone
電話 電腦 Tablet都係用apple
近排轉用Samsung flip 4
我轉機後獲到嘅”得”係多過“失”
所以冇後悔轉會
反而你要我用返iphone我唔制
agree iphone 6s後已轉pixel用到依家
勁爽皮 又平又輕影相又靚又用到成套google
Samsung啲電倒水咁
雙修
8G1同8G2兩個世界
因咩事會突然拉開左?
上面班打手唔同意ga
十幾年前用完an 中過伏,而家就算你同我講an 機好順我都真係唔會搏
何況入哂ipad mac blah blah blah,轉走真係好煩
而家換機一個restore backup,食完個飯部新機同舊機既所有setting 都係返度,真係無得彈
當初8G1咪又係咁講
我信多左獲,咪仆多次街
想轉咪轉囉諗噤多做咩
可以切咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞