[冬測之王] F1 2023 季前討論區 5

1001 回覆
0 Like 38 Dislike
呢個都明嘅,以表現睇四萬又真係交唔到成績,不過後期都覺得車隊似搵佢試設定多過幫佢。同埋炒佢唔緊要,始終F1世界係咁,位得20個, 一無表現就要走。但可以做好啲啦,依家係四萬唔知自己會被炒之前原來已經簽咗oscar 過檔。
留名睇黑平sandbagging
我自己覺得以Haas來講,主要目標都係留在F1. 本身錢又唔多,車又冇乜可能成日升級,都知唔係爭標分子。都係求間中拎一兩分就算。所以最好做法都係搵啲有經驗嘅老將,總之穩陣、安全完成賽事。控制到成本之餘,贊助又開心。
作為麥迷,其實年頭已經感覺到
係 Miami 個時 zak brown 已經放話,話有方法炒四萬 (下面有 link)
之後個啲 strategy call 同 setting 慘不忍暏
monaco 話搵佢試超低 ride height setup 搞到彎中 bottom out 大炒
個工程師個句,講真個下已經感覺到隊車入面啲人跟老細說話反鳩佢
上年咁講仲有啲zak跟尾狗屌鳩我,我個時話埋 Andreas seidl 覺得被奪權好快都會走,而家咪睇到班跟尾狗咩都唔知

https://www.foxsports.com.au/motorsport/formula-one/f1-2022-miami-grand-prix-zak-brown-addresses-daniel-ricciardo-mclaren-replacement-rumours-colton-herta/news-story/d5bcfb904333f49bb9efaef9208bf798
今年睇下點對PS3應該有答案
FORMULA 1 ARAMCO PRE-SEASON TESTING 2023

23 Feb 2023 - 25 Feb 2023
15:00 - 19:15 (Morning session)
20:15 - 00:30 (Afternoon session)

Tyre Info

Driver Line-up
今次冬測我呢度電視台三日全程直播
jealous
睇怕ps3都係買嚟做show
然後又係繼續棒牛奶
估唔到係輸仔大戰
咁又未必
麥都要兩手準備
咸狗一退 Benz 一定搶人材
係中短期內我麥嬴 WCC 機會始終係零
我同師兄想法一樣,只係冇係呢度或其他地方發表。當時已經強烈feel到麥記想趕四萬走。
ps: 唔知四萬仲有冇機會揸F1,所以遲啲都想買一架佢架3號車留念。
睇下佩主席同和牛今年玩成點
4萬係有機會返紅牛嘅
今年麥記有第四我都去還神
咸退素都仲係度
不過我覺得 可能咸退 有機會 去麥過日晨
同奶互換 然後素奶又開始互片
老麥喊蛇邊有可能,架車冇競爭力/走嗰陣幫手挖角
季前鳩噏下:架McL60要偷咁多漆應該快極有限,我估會排喺AM後面,同alpine可能差唔多快
我覺得紅牛簽到主席真係執到,佢有一定的技術但又唔介意做阿二,任勞任怨,叫佢擋就擋,叫佢比max過又制。(當然內部可能嘈曬交都唔定啦)四萬如果最後揸返RB, 感覺好似浪費咗幾年又回到最初的起點咁
想問啲軚係number越細就代表越硬?
上年啱啱開始F1睇個時覺得啲軚都算易認,點解今年要搞咁多嘢
我覺得 Alpine同 AM 勁快
老麥穩定入 Q3 已經偷笑
今日就有車睇
係 0係最硬 5係最軟
有冇巴打買過上年細牛t shirt? 想問下係咪都係歐碼偏大,見佢而家特價
呢個真
需然有啲位想主席快少少幫Max做唔到
但係要做同可以做嘅整體而言都係做得好

所以我都希望大牛繼續善待主席,畀主席玩多一陣先榮休湊仔啦

至於四萬,睇佢某啲訪問都覺得佢畀麥記玩到佢想休息一下,今年返紅牛佢似係想袋下人工又唔想完全脫節
我估佢真係今年唔會有啲乜嘢動作
出年先算果隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞