[求救]渣打係日本提唔到款

434 回覆
10 Like 239 Dislike
真唔真呀屌你
USJ裡面乜鳩都可以碌卡
你有開齊海外提款同global wallet就得
但我慣常做法都係香港撳定三萬yen出嚟袋過去
用到咁上下就再撳
不過你去大城市嘅話直接用佢個debit card function
又係可以扣yen又有回贈賺仲好
我地唔知事前佢點同條女講
可能佢拍晒心口話唔使拎咁多cash可以過去禁機呢
咁樣抵俾人黑面

大阪黎講,如果係有得碌卡既地方都碌晒卡
兩個人每人袋幾萬yen現金都可能勉強夠用
先果幾千蚊港紙,無謂搞咁多野過去先禁啦
你事前有冇拍晒心口咁叫佢唔使帶咁多cash先
仲有佢禁到錢即係件事解決到,咁仲閪咩面
起佢底就知12月識
ching好型 識海外提款
小妹濕晒
網上or hotline enable 返海外提款
去日本都要㩒ATM 真係好on9
過來人話你知嗰張卡係垃圾
日本冇匯豐ATM, 即係硬食手續費
然後勁多local bank 係唔受呢張垃圾卡
就算用到都check 唔到rate
祝你地白頭到老
其實兌定yen 日本禁唔倒出黎 幾反智
不過大家剩係屌op無做功課

利申:恆生兌定左 d yen, search 完先知日本禁唔倒出黎 屌佢老母咩 而家開左citi

Citi debit card係正
你要直接用戶口啲yen,
正常係要用debt卡連你日圓戶口
你用普通credit卡或atm卡攞
係用港元戶口換日圓
要好似樓上講响ebanking開咗個function 先得
個外幣戶口有冇掛戶落ATM card 先?
但HSBC 要用返HSBC機先拎到, 唔係就要比手續費

CITI 可以用7仔機拎YEN CASH仲要唔駛比手續費呢一點係贏左
DLLM
條女撳到錢就一早撳啦
係到閪面都唔知嬲乜9
撳個錢好委屈佢?
好似係銀聯嚟,要係atm 機開通海外提款功能先得
個張卡係mastercard

唔係收master, visa 卡既地方都用得咩?
渣打果張Master debit card都係 前兩日先喺日本七仔試完
不過樓主得銀聯ATM卡 然後仲要港元戶口冇錢...
申請啲旅行專用卡

eg. WISE, WIREX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞