[求救]渣打係日本提唔到款

434 回覆
10 Like 239 Dislike
真, 一件廢一件閪
巴打好撚好人
試過去到日本atm提十萬yen提唔到, 試左成個鐘先發現海外提yen上限係得5 萬yen, 最後分幾日提用多啲信用卡。
最on9 個機場找換店對換率,得銀行一半, 好似送錢佢洗咁, 排掛下隊唔對路即走,返去atm再試多幾次。
Citi出左四五年
疫情前去旅行已經用緊,唔好衝出黎7
自己大鄉里就唔好周圍同人講
依家就係唱完錢唔洗禁出黎
直接拎張debit card 去碌就得
柒到咁都好意思笑人
你冇第二個acc有港幣,可以轉數快過去渣打?

你成副身家轉晒yen?
你係咪用 multi-currency debit
用渣打smart卡唔收手續費
唔係地頭蟲 兌定現金是常識吧
你去東京大阪?
第一,碌卡會扣商家錢;第二,海外簽帳要比手續費;第三,匯率食差價,少唔代表無
撳個錢都嬲 乜料
呢啲算係咩患難
咁你個account 有冇港幣?又有幾錢?
睇左10頁都唔知發生咩事
如果你有外幣戶口, 正常兌左就可以去海外ATM拎錢
CITI, 痕生等等都得, 都係睇駛唔駛手續費
上面仲有人懶醒話兌完錢唔係拎現金跟風笑鳩樓豬真係ON9
樓豬個個戶口其實可唔可以係海外拎錢?
你成個POST好似講緊點樣氹女多過想解決個問題
三間都一定得,只不過要用啱卡咁解
HSBC world debit 出咗好多年啦,疫情前已經用緊

依家去旅行,仲揸住大量現金咩?
用外國信用卡 or 本地信用卡
商家一樣係收同一%手續費㗎喎

照你咁講喺香港用信用卡都係畀卡公司劏
重新喺e-banking set 提款卡嘅限額
我試過set錯,atm就會話0蚊
唔好再轉嚟轉去
銀行真係多謝晒你俾佢賺匯差
有卡有碌卡啦
你個方法WORK嘅,就唔洗咁多人去找換店唱定YEN啦
巴打個女友係啱啱識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞