有無人有玩黃金/白銀?

972 回覆
12 Like 5 Dislike
哇你個倉都幾大wo
跌到1809個陣,浮虧咪係10k既N倍
個時MDD 去到3萬hkd
做咩,無市開都上水
睇下大家呢個星期有無咩新發現
我見呢到好似有人放流出既ea,咁係咪意味住我喺mt5上面賣ea有俾人偷既風險?
放上mql5上面都有幾會被人破解不過定期更新就少好多

1.睇ea交易方法推理你個ea點行再自己寫
2.用唔知咩方法activated 個ea,然而mql5唔知
你個ea賣幾錢先
哇連登真係高人多,連ea都識寫
真係穩定既我地支持下又點話
2. 一個人用正常方法喺mql market買ea,係咪唔會睇到script?
如果有人用破解方法activate ea,咁佢有機會睇到script咩?
假若我個strategy可以自己賺到錢,點解要賣?更何況我要冒洩漏strategy既風險,反而得不償失

所以我無打算賣策略,就算同其他人交流,大家都係點到即止,以交流心法為主,而非具體操作。操作規則就要自己先領悟,再自己花功夫設計、尋找、改進。
普通人係上面買係睇唔到源碼,所以唔驚有人破解嘅都未必有源碼
因為賣ea可以賺錢仲可以有一大班人幫你搵bug一人一個意見,大家都會學到嘢
我見上面有ea zip file。我隨便download咗一個GALAXY 5 EA。
用text editor打開Galaxy 5 1.0 MT5.ex5,ex5 file係MQL5 既executable file。MQL4 同MQL5 都係基於c++。我上網查過,ex5應該可以被逆向compile還原出MQL5 script。我唔係IT專家,我無興趣同人比拼逆向工程對抗技術
(我啱啱學緊c++同MQL4)

所以我認為破解咗,就有機會俾人攞到script
所以一係唔賣,一係賣勁貴,或者sell signal齊齊賺
sell signal 玩法同sell ea係咪有唔同?洩漏script風險有無降低到?

或者我他日可以將一啲非核心策略,或覺得開始有少少失效既策略放上去賣,就算洩漏都唔太心痛
sell signal即係你個mt4/mt5 account一有trade即刻upload上去server,個server再將你buy/sell個signal send比租你signal嘅人

例如:你mt4 ea開咗 0.01 xauusd long>mql5 server收到>我mt4再開 0.01 xauusd long

理論上係無可能知道你source code,除非有人勁到可以根據個trading record推斷成個ea係點行不過有咁嘅能力嘅我諗唔會租人條signal
mt4mt5可以拉線嘅要係mql5上面搵工具
睇圖都係用返trading view算啦😂
Trade先用mt4 mt5
開咗個FTMO demo account
tradingview 真係幾好用特別靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞