[MOOMOO]MAMAMOO討論區[62] 金容仙0221生日快樂!美洲巡演is coming?

975 回覆
15 Like 4 Dislike
呀莎唱歌不嬲都有少少模糊feel 相反呀星咬字特別清晰 所以你咪覺得有D唔到位
可以去睇下驚人的星期六搵要寫佢地歌詞既期數
個節目組專抽佢地兩個個part俾嘉賓估歌詞
聽多啲就會分得到輝同莎把聲,我都用咗一排先分得到
所以嗰陣得佢地三個傾交換solo嗰陣 容都話從來唔會擔心輝人搞唔掂
邊到有得睇佢地傾交換cover
有睇過啲人分析
容仙係後天努力學唱歌
好多時上高音會好用力唱
都係佢巨肺代表 但啲隊員就成日嫌佢大聲
小輝係天才 音域好廣 真假聲氣音都好自然
媽木組團嘅時候
佢同黑金就已經定左做骨幹成員
可能有啲似嘅係小輝同黑金都會用鼻腔共嗚
不過黑金把聲就厚啲 低啲 歐美feel啲
星應該都係練rap 練返黎
唱歌咬字好清晰
自從佢玩第二個世界之後
發現佢唱功都進步左好多
總結 四個真係好撚勁
信聽媽木
快啲公佈encore啦 好掛住佢地
咁樣講嘅最大原因 應該係因為要學埋編舞
真係笑死
襯佢唔係到三個自己揀好哂
輝仔solo太難唱 輝音域真係幾屈機
其實我覺得傻仙都係屬於天賦型歌手黎
20歲先黎學唱歌 仲要只係學左2年就做主唱
佢玩完音樂劇之後就變到好恐怖 跳住咁唱哂成首歌既高音part
而家美州個期都未出 歐洲無理由唔去埋架
如果encore我諗要年尾先有
輝狗上電台唱live勁輕鬆
唱跳Honey都好難
應該容對自己學跳舞 冇好大信心姐
Honey好多step
特別去到副歌段又多高音位又多動作 CLS
你見交換solo輝仔直接將step改做扭腰就知有幾難學
呢隻歌我諗除左本人之外真係得輝仔先搞得掂
輝狗一路跑一路唱live咁練返嚟 超癲
我都覺得honey首歌跳舞個part好癲,係傻仙先搞得掂
佢好努力去做每一樣野
對自己要求又高
睇佢地練舞就知
容媽vs三小孩
成日玩9容容

真心respect容容
最正係傻仙無脾氣,有嚟啲女友真好
要時間練咁解
因為佢玩到每隻字都有動作 仲要唔係一兩句
其實睇K-pop唱跳D編舞入面都好少玩到咁盡
一般都係一句擺2-3個動作等你有力唱
Honey真係收哂班黑粉皮 成日話佢地只係識唱歌
唔洗理黑粉啦,mamamoo仲勁過男團
男團又未至於既
無可否認HIP之前D歌既編舞係比較簡單
可能係因為RBW無錢請老師要成員自己編同埋個團注重舞台表現力既關係
唔多唔少俾人講MMM係咪唔識跳舞
所以HIP佢地特登請Lia Kim黎編舞 證明佢地係識跳
之後D歌都有搵老師黎編 話佢地唔識跳舞已經少左好多

利申: HIP係我第三首學識跳既歌黎 亦都因為呢首做左木木
https://youtu.be/yow2pMenorQ
輝狗呢條片我J咗唔知幾多次
係多Step之餘 仲有唔少真假聲轉換 d詞又密
最癲係佢地跳到咁都仲咁有氣唱
最中意佢地HIP 2020年 mama 個stage
華莎 my way 真係好HIP
最癲係佢地跳到咁都仲咁有氣唱
最中意佢地HIP 2019年 mama 個stage
華莎 my way 真係好HIP

2019先岩

佢地有講HIP係佢地出道生涯第一次用耳咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞