召喚System撚(ISO9001/14001 etc.)

86 回覆
0 Like 0 Dislike
我最近fresh grad
岩岩搵到工連工都未番就俾老細掉左我去報lead auditor course 黎讀。 5日內讀完仲要考試Chur到痴線,我而家仲係1999明d唔明d。巴打們果陣考係咪做左野一排有哂concept 先去讀嫁? 我好驚我會唔pass

一黎就打大佬
3rd party auditor要求6年工作經驗起跳 有cert另計
Lead auditor 好似再加20個audit manday

我係讀書本身就讀呢啲
不過lead auditor course 我嗰時都讀到嘔晒血

巴打考咗未?

聽日考,我讀u果陣讀過ISO 9001:2008,但係果陣hea到喊
最慘係而家要考既係2015 version

我讀U嗰陣都係08版 都係hea到喊
如果公司未轉版
都係好事黎 起碼知道自己睇緊咩 有咩文件要改

我間公司業務似cb,唔係internal audit
但係唔係香港既公司,係其他國家同埋好似係香港

係香港先岩岩開左幾年

嘩 正喎 好少會請fresh grad做auditor

我炒左個course我驚佢即刻炒左我
probation都未過

當免費讀個萬二蚊嘅course
岩岩搵到工連工都未番就俾老細掉左我去報lead auditor course 黎讀。 5日內讀完仲要考試Chur到痴線,我而家仲係1999明d唔明d。巴打們果陣考係咪做左野一排有哂concept 先去讀嫁? 我好驚我會唔pass

一黎就打大佬
3rd party auditor要求6年工作經驗起跳 有cert另計
Lead auditor 好似再加20個audit manday

我係讀書本身就讀呢啲
不過lead auditor course 我嗰時都讀到嘔晒血

巴打考咗未?

聽日考,我讀u果陣讀過ISO 9001:2008,但係果陣hea到喊

如果公司未轉版

係香港先岩岩開左幾年

仲有一次機會考既

一黎就打大佬

我係讀書本身就讀呢啲

巴打考咗未?

如果公司未轉版

係香港先岩岩開左幾年

仲有一次機會考既

我讀嗰陣 肥左好似要join下一班一齊考
下午考? 加油啊巴打

係香港先岩岩開左幾年

仲有一次機會考既

下午考? 加油啊巴打

考完了
完全唔夠時間做
仲要70%分先合格,今次gg

係香港先岩岩開左幾年

仲有一次機會考既

下午考? 加油啊巴打

考完了
完全唔夠時間做

巴打,考試形式係點?

係香港先岩岩開左幾年

仲有一次機會考既

下午考? 加油啊巴打

考完了
完全唔夠時間做

巴打,考試形式係點?

我都唔記得幾多分先合格
淨係記得有情景題
好似可以揭standard
係咪考2個鐘?印象中好似做得晒
爸打們,我黎緊都要讀ISO 9001:2015 Lead Auditor Course. 想問下個考試係考d 咩架? 有d 擔心
對iso有興趣,但係上網搵唔到類似嘅工
想問下大家嘅job title 叫乜嘢?
屌我都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞