究竟康城好唔好住?

138 回覆
7 Like 32 Dislike
好好住 建議買入
成個將軍澳都係 濕到啲衫唔洗要 勁臭
舊樓保養問題。門框滴水就係因為冷氣去水喉塞咗倒灌。牆身舊咗或者灰厚都會易剥落。雲石下面好大機會係窗膠老化水先入窗台底再漏落牆同地。
問題大部分可以用錢解決,所以舊樓較平唔係冇原因。不過5-6百萬買兩房新樓大西北都未必得。

利申:住過
係,個邊算係tko最平嘅地方
同埋二期好多小強
連公屋同白卡都唔住既鬼地方
大西北咪同將軍澳一樣咁上下
唔覺得好過將軍澳幾多
好住唔好住係比較,而且係好主觀

如果你一鐘意一區全部都係新樓
出入居民衣著光鮮有中產/專業人士既感覺
唔介意交通45-60分鐘先出到中環/旺角核心區咁咪OK

但如果你鐘意一區多d 民生小店,食下打冷茶記打牌檔
或者出入要好方便夜d番屋企都係$100的士搞掂
咁咪市區先滿足到你lor
各有所需姐

https://youtu.be/6rCwbI8R1V0

就黎變垃圾區
持貨好走
買康城係要張床方便返工啫
45分鐘中環已經贏盡大西北
價錢走勢反映一切 ,上年康城半新樓比出面跌得勁同急。證明康城地區性有一定問題,人多,交通不便,密度高。康城係啱兩房換三房,兩公婆月入十萬,買得起千二,三萬果批人。因為呢個價位有鐵,新,有海景係得康城。後生仔或者買兩房果啲就唔好選康城,兩房多數無海景,同如果係尖沙咀,銅鑼灣返康城,其實都好遠。
咪玩啦,將軍澳care交通
值唔值 好唔好住 其實係睇你自己
你間屋裝到豪宅咁 邊區都好住
你有車有時間 唔會同人逼地鐵 又係睇自己
無車 你早起身 根本唔洗同人逼又係睇自己
食方面 你有本事 請大劉個廚師去你屋煮 食根本唔係問題 又或者去澳南食 望下個海 睇下囡
係觀塘港島東返工幾好
中西區返工都可以諗諗

唔介意落樓得大商場都ok

要習慣成層樓咁高咁多戶要等lift耐d,垃圾房又遠d
將南屌打康城wo
將軍澳好唔知幾多 要大商場連鎖野有popcorn將中將廣 每個屋苑樓下都仲有個小型商場 有foodcourt有糖水泰cool特色餐廳 要chill野有格調可以去將軍澳海濱d餐廳 要地踎野小店有寶盈富康尚德 要街市將廣parkside尚德加埋3個 要大型超市有aeon有DONKI 康城有既海方將軍澳南海濱仲大仲靚 地鐵又方便過康城 諗唔到有咩康城好過將軍澳
成個將軍澳都多,樓下冇商場會好啲。
唔care交通會住屋仔,錦繡嗰啲好似1000開始有啲野睇。
有呀,樓價平過澳南
唔夜返,活動範圍荃灣九西一帶,揸車,近西鐵,大西北同將軍澳係真係差唔多。尖沙咀計大西北距離30公里up, 將軍澳係15公里左右。
將軍澳站梗係好過康城,但係貴吖嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞