究竟康城好唔好住?

138 回覆
7 Like 32 Dislike
有冇人住緊康城可以講下?
唔好住 搭地鐵3-4架寶琳先一架康城
開將南隧 係有渣車先有幫助 一出就係
依家多左巴士線出市區好d 以前要兜哂成個將軍澳先肯出觀塘個d
如果計鐵路物業 是但德福花園屌打
留名睇一堆唔係住康城既人話康城臭 唔方便 唔好住
好住,快啲買
唔好 咪入黎
好住,無白卡公屋撚鄰居。
好似呢幾日
康城會唔會濕到滴水
喺將軍澳多年,康城整體好過將軍澳其他地方
環境靚d宜居d,真係贏好多
交通輸幾分鐘,但你搬得入將軍澳都唔多care交通,所以差幾分鐘問題不大

同其他區就冇乜好比較,都係睇個人需要
比嚟都係引戰
每次見係將軍澳站坐係到等車就覺得好浪費時間
等埋137區先有機會1:1?
個到新樓係靚好多
但亦諗緊整體生活成本會唔會高好多
康城整體好過將軍澳其他地方
環境靚d宜居d,真係贏好多

太吸引了,有冇經紀電話詳談
價錢已經反應咗
永遠都係外人話唔好住
好過將軍澳其他地方姐
你會唔會要求太低
唔好咁高要求啦
你睇下將軍澳調景嶺咩環境先講
連登仔係咩都屌
康城將軍澳南昌啟德等等所有都比狗住
我係想講,雖然而家康城有咗商場好咗好多
但話 好過將軍澳其他區會唔會吹大咗?
交通唔好住
環境就好住
開揚有海有商場
除左交通
其他野都好
其他區搵唔到佢有既條件同咁既價錢
豪華公屋,完。
你去睇吓先講
環境氣氛都差好遠
淨係海濱都靚好多
住緊康城,比起將軍澳其他地方叫新同平
交通方面 係地鐵多人啲, 同埋等車耐幾分鐘
商場樓下有個巴士站,巴士應該慢慢開路線多車
返工返港島東 或者 觀塘 都幾方便
返屋企有地鐵行上去期期十分鐘左右應該都返到屋企

住康城基本上都係圍住觀塘將軍澳 生活圈
屋企人買餸多數落觀塘同坑口
要買嘢, 同飲飲食食多數都係將軍澳同坑口解決
樓下個商場基本上唔會點幫襯佢, 入面啲嘢真係比較貴

依家康城入面環境周圍都係地盤,我諗過2-3年整好

一落樓下有條單車徑, 落樓下做運動跑步幾方便, 鍾意踩單車應該會鍾意

喺入面住咗2年, 基本上冇乜投訴
啲樓起到咁高咁密 真係垃圾中嘅垃圾嚟
咁都有得吹奏
康城 = Junk Bay = 垃圾灣,仲要有堆填區,係雙重垃圾
住康城 = 賤種康城兒
強烈要求政府係匡城起返幾間匡智嚟滿足區內需求
你係咪喺康城踩過狗屎 ... 你踩到咁盡做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞