想買海茵莊園27.9%收租計劃,有冇伏?

136 回覆
5 Like 53 Dislike
九建又贏惜售
其實撻訂減價重售,會唔會追差價呢
要記住
任何發展商會無端端拎個Plan出黎,
佢地嘅目的其實都係為左引班賭性重嘅買家入局

我唔會話用呢D Plan嘅人100%死人
“如果”個市到時真係大上,咁買家當然係用槓桿贏錢
但記住只係如果
事實係兩三年後升定跌,邊個知
你叫返李佛摩復活都答你唔到

佢係變相用一個好低嘅成本將個持貨風險轉移俾你地
提前Lock Profit離場
之後嘅,就係你死你事,關人撚事

AA會將最理想嘅一幕畫出黎俾你睇
但核突果一幕,AA一定唔會同你講
你要自己搵個真相出黎

你自願行入賭場,自己衡量風險,計過輸得起而入場玩係一回事
但突登用呢D Plan去sell客,同導人入火坑有咩分別
狗建
有咩做唔出?
肯定會
呢D就似人話喇
信樓主講1隻
代理話減息100%升
一手市況向好,綜合市場資料,過去周末兩日錄逾80宗一手成交,較對上一個周末約60宗,多逾三成。新盤現樓餘貨交投活躍。九龍建業(034)將軍澳海茵莊園昨發售36伙,消息指即日售出8伙,共套現約4,400萬元。包括1座21樓B3室開放式戶,實用面積203方呎,成交價470.4萬元,呎價23,172元。

呎價又貴,又買得少,好在冇買
你錯過機會了
<匯港通訊> 九龍建業(00034)旗下將軍澳海茵莊園已屆現樓,項目上載新價單及銷售安排,涉及18伙,將於本周五(24日)發售。

最新推售的18伙,包括15個1房單位,以及3個2房半單位;折實售價520.5萬至726.4萬元,折實呎價16626元至18853元。

又係你呀蟹茵,俾業主唞唞得唔得?
你叫23k 24k嗰啲點算好?

兩年唔夠輸左$7000一尺,
用一個一房單位280尺計輸足兩球
一年輸一球
真係大撚鑊

好彩冇買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞