想買海茵莊園27.9%收租計劃,有冇伏?

136 回覆
5 Like 53 Dislike
聽落好伏
1)層樓未轉你名,租客真係肯租?租客同九建簽約再回租金比你?

2)AA點樣全回傭金,佢地唔使賺?冇咩可能

3)點樣保證一定有租客?佢搞埋呢一啲咁嘅計劃,到時候實有好多單位要出租
如果冇人租咁點,九建賠錢比你?

4)小心賺息虧本,呢個屋苑唔易甩手,自己評估一下到時候可唔可以平手離場
利息係咪發展商俾埋?
樓主就係AA
不如1年後再買算啦 到時肯定唔值(430萬+43萬-12萬)
笑撚左
第二年開始呢 ?

AA 狗既視野得一年半年 , 唔怪得成日都話「樂觀」啦
好似啲智障人士, 日日無憂無慮咁, 日日都笑容滿面
地點問題
北角就唔怕無人租
1)佢話發展商代租,detail唔清楚
2)AA話呢個盤公司會出另外佣畀佢地袋
3)AA話一定租到出去
4)AA話而家有折扣720日後一定升番有賺
唔洗畀息,免息免供,淨係畀10%出黎就得
房屋台屈人AA
財經台屈人保險狗

屈我啦屈我啦 我冇問題架
買樓 Vs 儲蓄保
https://lih.kg/3281340

買樓=儲蓄保(正評負評)
屈我啦 屈我啦 我冇問題架
點解43萬要加430萬
同埋至少玩2年 (720日)
澳洲點同香港
過左720日,樓價升番,咪正常上銀行會繼續出租,有咩問題

香港樓過2年又唔會drop to zero,驚西

以AA狗角度黎講真係佣已袋,理撚得你,所以1年後係唔關佢事
我租租海璇啦北角,租咩200呎
咁你快啲信佢買返幾個單位收租啦

利申:最中立
樂觀睇法 唔駛講啦 唔會出咩事
但悲觀睇法 就無人講無人理

如果 2 年後, 樓價再跌多 10 ~ 30% ,
係咪要就抬錢先借到錢, 或者撻訂收皮 ?
唔駛悲觀
用最樂觀去睇, 大家都二手, 點都會貼近附近二手尺價
旁邊二手價是?
200尺比狗住
中立
係,但AA話樓價已見底,而家有埋折扣,今日高位,明日低位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞