好鍾意睇舊時香港既相

324 回覆
829 Like 4 Dislike
FB 有好多page 都係主打香港舊相

你貼出黎個d 睇過好多次

FB 好多係好冷門好少見

香港真係寶地

可惜俾支共搞到污煙漳氣

Fb好冷門好少見但你又睇過好多次 ??
咁我又真係fb搵既上面都提過 好多個page加埋啦

70年代不得了

我估佢既意思應該係講緊, FB 啲人POST既都好冷門好少見掛?

我都好中意睇舊相, 試過係屋企搵到父母既舊相簿, 都好不可思議既感覺!

勁想著佢地以前個啲衫
好正
好正

細個嗰陣時,啲大人係儲錢去買樓
我地呢個年代,係儲錢去旅行,希望逃離呢度幾日鬆口氣
最鍾意睇歷史野

個陣一百萬都買到靚單位
而家 車位都買唔撚起
最鍾意睇歷史野

香港史
其實如果而家係好境既仲邊有人回望過去丫
其實如果而家係好境既仲邊有人回望過去丫

唔係架
而家太密集了
冇左個種味道

個陣一百萬都買到靚單位
而家 車位都買唔撚起

打工儲錢都買到樓,
而家打工係儲唔到錢買樓的

個陣一百萬都買到靚單位
而家 車位都買唔撚起

洗乜一百萬,八幾年我親戚買層火炭樓,千二呎都係六十幾萬
黃金城市

曾經既東方之珠 亞洲最璀璨既城市
的確唔錯,而且我估當年夏天應該涼過而家夏天好多

肯定係,我細個個陣九月都要著冷衫,而家十二月都著短袖

冬天着利X民底衫

但其實除咗政治問題, 70/80 年代嘅生活唔係真係想像咁好

例如夏天冇冷氣, 住嘅地方好殘舊同雜 雖然睇落去啲樓有特色

個陣一百萬都買到靚單位
而家 車位都買唔撚起

打工儲錢都買到樓,
而家打工係儲唔到錢買樓的

Sad af

個陣一百萬都買到靚單位
而家 車位都買唔撚起

洗乜一百萬,八幾年我親戚買層火炭樓,千二呎都係六十幾萬

諷刺

黃金城市

曾經既東方之珠 亞洲最璀璨既城市

而家已被蝗同蝻侵佔
的確唔錯,而且我估當年夏天應該涼過而家夏天好多

肯定係,我細個個陣九月都要著冷衫,而家十二月都著短袖

冬天着利X民底衫

但其實除咗政治問題, 70/80 年代嘅生活唔係真係想像咁好

例如夏天冇冷氣, 住嘅地方好殘舊同雜 雖然睇落去啲樓有特色

不過70、80年代啲命案又真係好撚恐怖
日光日白都可以唔見左個人
諷刺

人地影緊相唔好RJ

呢啲相入面既香港就係外國人印象中既香港
呢啲相入面既香港就係外國人印象中既香港

唔係啦,而家問鬼佬個個都會講mong kok
人地影緊相唔好RJ

好鍾意睇舊時香港嗰啲相
依家只可以係啲比較舊嘅區先可以搵到建築
例如深水埗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞