點解坦克唔裝多支炮?

180 回覆
5 Like 76 Dislike
放棄說服佢啦啦,條友為講而講,同佢講物理學佢講神學
天啟?
啱呀
所以宜家搞hybrid 同整輕d
人員用少d減少傷亡機會
都唔會整多支炮
美軍永遠用高一級武力對你
坦克目標係輕載具
https://youtu.be/_wEjj_qMN8E
其實講多無謂
如果覺得自己諗法可以勁過美軍
都真係唔知講咩好
兩支炮咁撚巨型,不如2架坦克一齊行好過啦,起碼有2條命
因為你未搞清楚一啲基本知識
反應裝甲主要係應對以Chemical energy為破甲手段既彈藥,如HEAT,RPG等
反應裝甲基本防護原理為擾亂金屬射流,所以以此為破甲手段既化學彈受最大影響

而現代坦克作戰基本使用Kinetic energy彈藥,常見為APFSDS
ERA防護原理對動能彈影響甚少

利申:War thunder忠實fans
去cover之後禁實x
M50的主要武裝為六門M40無後座力炮,能夠以相當高的射速依序射擊,從而保證擊毀目標。
蘇聯有兩碌炮既is坦克
自己search下
順便講埋,應對動能彈除咗最傳統既複合裝甲,到最近幾年先開始應用APS
原理簡單粗暴,係彈頭接觸裝甲前打爆佢或令其彈道偏轉
敵軍望住你整完,試埋機,WORK之後再打過?
隻game入面,中國帝王坦克最勁,美國戰鬥運輸機最屈機,全球解放軍...........戰鬥巴士??
依部只係通用動力自己出既實驗車,根本同美軍無關
好似唔完全係咁,先進啲啲嘅反應裝甲,
例如Kontakt-5,
唔單止防chemical energy round好,
好似連防APFSDS都幾有效果
自爆電單車,多管火箭炮四驅車同SCUD Bug
係都360度裝晒啦
particle cannon ready
particle cannon activated
望下你下面有幾多碌咪知點解
貝頓上校反而幾型,中東狙擊手似乞兒
失去機動力唔代表即死,附近安全就會現地維修
戰鬥運輸機好撚貴
對家出四管加農炮就剋死
女人將軍架Aurora就真係屈
打兵坦勁,打建築攻仲低咗
其實升爆反而係掠奪者最勁,大家三柴帝王炮口都未轉已經比掠奪者秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞