紐約市疑貼錢送難民到加拿大邊境以非法入境申請庇護

114 回覆
98 Like 5 Dislike
講得賓印多數都係印尼唔係印度喎
香港啲賓印個印你以為係指印度?
Sor, 我冇住香港好多年,
其實印尼妹都係好高收入
仲勁過韓國人
好多印尼妹做Civil Engineering
工程佬去加拿大搞oil會唔會仲好揾過美帝?
去做垃圾回收又畀班尼泊爾人玩晒
where?
EE(IT)>Mech(Aviation/Automobile)>Construction Management> Civil (Transportation/Planning) >>> EE/MEP> ME/MEP >PD MEP

Refinery/Oil 都唔好做
講之前睇下地圖,多倫多治安係差咗,但係最近紐約嘅大城市係Montreal,然後係Kingston,有排都未到多倫多
德州就去紐約華盛頓波士頓
之後去埋加拿大
總知去到美墨邊境就贏
Québec: Merde! expédiez-les en Ontario!
Quebec點會肯收咁多難民
難民制度根本治標唔治本
垃圾國家只會無限輸出
笑死
唔跟制度都無問題
not in my back yard
連解菲律賓佬都高人工過我地高質東亞人
紐約市長Eric Adams的辦公室否認付費將難民送到美加邊境,聲稱沒幫助他們穿越邊境,只是幫他們前往目的地,社區機構則幫忙派發免費車票。

新香港 d 高官學嘢啦
加拿大成個政府都發夢ga la
你睇下個救生艇
個boat做咩
班友犯咗目的地法嘅話,一早就已經喺德州俾人趕走,登記晒名仲要搬人去紐約市,就係冇把柄先冇得趕出境。

而且係難民本身都想過去加拿大,唔似美國咁backlog 到2046 加拿大批完美國都未搞掂

至於犯罪率問題,我上面講咗數據,依班犯罪率低過本地居民,話佢哋罪犯根本就係myth。
賓佬前美國/西班牙殖民地,大學跟美制,本身班人識講Tagalog 同英文,入黎美國融入得快,就算一開始落地係Filipino town,搵工都唔受到語文限制,賓妹最中意做既Registered Nurse,係美國係高收入(6 Fig)。另外,好多賓佬係做工程,佢地岀名果幾間係跟美國ABET. 一入黎做兩年就可以考美國工程牌

冇咁勁果堆賓佬,一係入政府做Admin, 一係入Army. 所以平均收入高好多

同1st Gen賓佬做野要好小心,大大聲話自己係香港人既話,會俾人玩同針對,原因就唔講喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞