保險師新車落地咁快就炒左

708 回覆
2272 Like 16 Dislike
反而想知點解VW新車都係日本車價
明明佢係歐洲牌子

BBA電車仲貴過TSLA
有點那來的自信

仆街d講句
純電動車計
BYD分分鐘質素好過BBA
人地起碼係電動車起家

真係做到COT洗撚跑山咩....下個月換個部都得啦
咁樣炒,瓜都係條女瓜
最弊保險界個個充大頭鬼呢
再一次證明你唔係鐘意車/揸車ge 人, 只係鐘意科技/ 方便
BBA 是旦一架都好揸過tesla, 不過Tesla有D function 的確係幾好,
本身有全身cam, 又有寵物mode, 可能因為唔係傳統造車角度出發, 有d 位幾為用家諗
冇exp 就只係做得audit
好難中途轉
講真 岀面commercial 人工仲高
你好想返工先好入黎
請問香港揸Tesla有咩科技可言
好期待佢既fsd
如果買BBA
買汽油車好d

買電動車話
BBA有咩好過TSLA
電動就真係揀泡菜/VW都唔揀BBA
反而想知點解VW新車都係日本車價
明明佢係歐洲牌子

BBA電車仲貴過TSLA
有點那來的自信

仆街d講句
純電動車計
BYD分分鐘質素好過BBA
人地起碼係電動車起家

你真係唔識車淨係J馬力同0-100...........
人地BBA 貴在造功, 用料, 操控.............比架AE110 同320 你都唔識分邊架好.......
唔講底盤/揸控呢d值錢野, 淨係講內籠用料, 造功tesla 都差幾條街啦
乜撚野叫保險師
VW新車最平都係廿幾萬

謝謝連仔
VW SKODA同Audi
原來有點似mini 同BMW咁
都係宜家先知
我都承認對車了解都好新手
唔買車都唔會研究果隻
如果係汽油車
BBA的確值呢個價
用料/科技/引擎
真係贏日本車n條街

不過電動車就
電池技術/續航能力
應該BYD TSLA好過BBA
不過Tesla造功/用料差係真

但一分錢一分貨
Model 3平過EQA
但起步/加速/續航能力拋離EQA
科技先進過EQA
部車已經對得住個價錢有餘

Tesla變公廁車係有原因
正如iPhone 都變左公廁電話一樣
不過去到9月咪又係炒炒炒
當佢真係剛剛夠MDRT (唔知有幾多係靠自己投保)
佢地仲要俾好多ADMIN錢, 保險公司D ADMIN嬸嬸係班AGENT夾錢整
仲有應酬, 買衫, 買錶既錢, 實收人工唔知有幾多
不過班友個個邪教上身, 問親佢地都話自己好有錢
我識一個MDRT老死(由細識到大)住緊劏房
佢話屋既野訓覺用既啫, 無謂哂錢
Big 4 補唔足
fuse
有QP考試假已經好好
Tier2待遇更差
同意EQA 係有d on9,
不過電池技術/續航能力 Tesla 呢兩年已經冇咩優勢
都係個句, 你淨係J 數字Tesla 真係岩你
Tesla 變公廁係因為真係平, 價錢冇咩對手
同埋佢好成功令你呢d 唔識車ge 人覺得電車=tesla
今年冇人,你考試假都可能要覆email
BMW IX3 出左即刻食晒Model Y 個market
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞