Lycoris Recoil 莉可麗絲 討論區 (38) 若山詩音誕生祭

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係 所以我完全唔覺得二期會改善到我地呢到認為嘅問題,基至可能會放大左更多問題
係值得期待,但過份期待肯定又會被背刺
search唔到個lilybell 應該要睇返嗰集先睇到人名表
但原來佢有配過終將
主sell百合係唔會work 終將咁高quality只得4000已經講明問題

百合唔係主線但又係真百合嘅動畫 我真係數唔出 呢個方向絕對係好事,我始於唔覺得真百合係debuff
預咗咁

頭三集鳩住日常

之後講瀧奈

後面就
3.....

因為咁先大賣...

你見到終將同橘氣個銷量之後...
我覺得又唔可以咁比
百合做主軸同故事做主軸有唔同
唔係我做打手,但最相似應該係今季既轉天
然而

有故事嘅百合好似依排開始多
主sell百合係唔會work 終將咁高quality只得4000已經講明問題

百合唔係主線但又係真百合嘅動畫 我真係數唔出 呢個方向絕對係好事,我始唔覺得真百合係debuff
我記得好耐之前唔知邊位弟兄姊妹試過係呢個POST話試下正負評投票
內容係如果千瀧真係變成真百合,大家O唔OK
結果係正多過負
但因為好似係動畫完左之後一段時間,留得係呢個POST既都係...

好似上面咁講,有啲人一變真BL/GL就唔會想睇
變左小眾
以製作組對瀧奈嘅廚力黎諗,兩集真係比盡
真心 我唔係幾feel到佢地對瀧奈嘅愛
有冇link 想觀摩下
虐左瀧奈幾多集你睇下 話就話要比佢成長下
首先「主線賣真GL」同「主線故事入面有真GL」係兩回事

真GL動畫出名嘅其實都數到唔少,但呢d作品主線就係賣GL,我唔係幾諗到例外
依家睇緊轉天都係想主線賣GL所以cut左唔少其他劇情 (只係睇漫畫冇睇原作唔敢評論,我個人係like嘅但市場睇落唔算收貨)

我大膽咁講,用小圓為例子,就算做圓焰係正片深吻,都唔會令佢銷量跌多過10%
我唔覺得真百合(GL)係debuff,但呢十幾年黎市場証明左只賣真百合係唔會work
最開心係呢幕
瀧奈真係玩緊三項鐵人衝左線仲要釣人魚
今次輪到瀧奈做主角未
扭曲的愛
我覺得仲正點算
嬲到生蝦咁跳
連最後千束一句多謝都只係係event到比返佢
而家諗返都覺得慘
離爆post不遠
可能得2集 之後比晒lilybell
一口氣推埋啦
正常啦 狂犬隊都是M底
咁我去開新post架啦
所以見你地咁老定話二期講瀧奈過去
我就諗
兩集比盡啦
雖然我係因為咁先變左瀧奈推

但真係好心痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞